Saffransris med skaldjur och tomat
Ät riset tillsammans med härliga skaldjur, zucchini, körsbärstomater och persilja. Ha gärna citronklyftor till rätten för att addera en extra dimension. Smaklig måltid önskar vi er!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2021
Ingredienser
4 portioner
Ris
1 l vatten
2 kycklingbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
1 gul lök
1 msk olivolja
4 dl carnaroliris
1/2 g saffran
2 1/2 dl vitt matlagningsvin
Skaldjur
2 förp skaldjursmix (à 350 g)
1 zucchini (à ca 300 g)
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt
peppar
250 g körsbärstomater
1/2 kruka persilja
Till servering
1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2436 KJ / 572 kCal
Fett11 g
Salt4 g
Kolhydrater80 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Inte gott! Smakar bara buljong och ofräscha skaldjur, blä!
Sofia
2021-04-13