Saffransris med skaldjur och tomat

Betyg 2.9 av 5.
18 personer har röstat
1
Saffransris med skaldjur och tomat

Ät riset tillsammans med härliga skaldjur, zucchini, körsbärstomater och persilja. Ha gärna citronklyftor till rätten för att addera en extra dimension. Smaklig måltid önskar vi er!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2021

Saffransris med skaldjur och tomat

Ingredienser

4 portioner

Ris

1 l vatten
2 kycklingbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
1 gul lök
1 msk olivolja
4 dl carnaroliris
1/2 g saffran
2 1/2 dl vitt matlagningsvin

Skaldjur

2 förp skaldjursmix (à 350 g)
1 zucchini (à ca 300 g)
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
salt
peppar
250 g körsbärstomater
1/2 kruka persilja

Till servering

1 citron

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
18 personer har röstat

Kommentar

Inte gott! Smakar bara buljong och ofräscha skaldjur, blä!

Sofia

2021-04-13

Näringsvärde per portion

Energi2436 KJ / 572 kCal
Fett11 g
Salt4 g
Kolhydrater80 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Paella med skaldjur
Betyg 3.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Paella med chorizo och syrliga skaldjur
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paella med chorizo och kyckling
Betyg 4.7 av 5.
193 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Skaldjurspasta
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skaldjurspasta med saffran- och tomatsås
Betyg 3.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Paella med kyckling och musslor
Betyg 4.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga