Saffransris med skaldjur och tomat

7
0
Saffransris med skaldjur och tomat

Ät riset tillsammans med härliga skaldjur, zucchini, körsbärstomater och persilja. Ha gärna citronklyftor till rätten för att addera en extra dimension. Smaklig måltid önskar vi er!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2021

Saffransris med skaldjur och tomat

Ingredienser

4 portioner

Ris

1 l
vatten
2
kycklingbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
1
gul lök
1 msk
olivolja
4 dl
carnaroliris
1/2 g
saffran
2 1/2 dl
vitt matlagningsvin

Skaldjur

2
förp skaldjursmix (à 350 g)
1
zucchini (à ca 300 g)
1
vitlöksklyfta
1 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
250 g
körsbärstomater
1/2
kruka persilja

Till servering

1
citron

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Det går bra att byta ut 350 g skaldjursmix mot 200 g skalade räkor och 200 g musslor (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2436 KJ / 572 kCal
Fett 11 g
Salt 4 g
Kolhydrater 80 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept