Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Paella med skaldjur

Paella är en härlig risrätt som tar lite tid att göra men är väl värd besväret. Denna skaldjurspaella lockar med sina spanska dofter och riset får en härlig färg av saffran och hackad paprika.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina skaldjursmixen enligt förpackningens anvisning. Låt den rinna av väl.
  2. Fräs lök och vitlök i oljan. Tillsätt ris, saffran och vin, låt det koka någon minut. Häll på vatten så att det täcker någon cm över riset och rör ner fonden. Späd med mera vatten vartefter det kokar in. Koka sakta ca 20 minuter.
  3. Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor. Tillsätt paprika, spenat och skaldjursmixen när det återstår någon minut av tillagningstiden. Servera paellan med bröd och citronklyftor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet och fonden. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 350 g skaldjursmix
  • 1 gul lök (skalad och hackad)
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl arborioris
  • 1/2 g saffran
  • 1 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin
  • 9 dl vatten
  • 1 1/2 msk skaldjursfond
  • 1 röd paprika
  • 70 g färsk bladspenat
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1862 kJ / 445 kCal
Fett: 6 g
Läs mer om näringsvärden