Paella med chorizo och kyckling

41
0
Paella med chorizo och kyckling

Denna populära spanska risrätt får sin karaktäristiska doft av saffran och är full av smak och texturer. Garnera med nyhackad persilja, pressa över citron och njut. ¡Buen provecho!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2017

Paella med chorizo och kyckling

Ingredienser

4 portioner

Ris

1 l
vatten
1
kycklingbuljongtärning
2
gula lökar
2
vitlöksklyftor
1 msk
olivolja
4 dl
avorioris
1/2 g
saffran
1 dl
vitt matlagningsvin
1/2
burk grillad paprika (à 530 g)
1/2
förp persilja (à 20 g)

Korv och kyckling

300 g
chorizo
1 msk
olivolja
300 g
strimlad kycklingfilé
150 g
salladsärtor
-
salt och peppar

Till servering

1
citron

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljong och korv. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

41

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3149 KJ / 754 kCal
Fett 31 g
Salt 3 g
Kolhydrater 79 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept