Paella med chorizo och kyckling

65
2
Paella med chorizo och kyckling

Denna populära spanska risrätt får sin karaktäristiska doft av saffran och är full av smak och texturer. Garnera med nyhackad persilja, pressa över citron och njut. ¡Buen provecho!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2017

Paella med chorizo och kyckling

Ingredienser

4 portioner

Ris

1 l vatten
1 kycklingbuljongtärning
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
4 dl avorioris
1/2 g saffran
1 dl vitt matlagningsvin
1/2 burk grillad paprika (à 530 g)
1/2 förp persilja (à 20 g)

Korv och kyckling

300 g chorizo
1 msk olivolja
300 g strimlad kycklingfilé
150 g salladsärtor
salt och peppar

Till servering

1 citron

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljong och korv. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

65

Kommentarer

Anders

2022-07-12

Paella är en underbar sommarrätt. Självklart med en kanna Sangria till. Man behöver självklart inte följa receptet till punkt o pricka, musslor är ett måste, grilla gärna kyckling, korv och paprika på utegrillen och kör sedan ihop allt på ditt stekbord istället för en gryta och krydda rejält. Blir kanon. Fräs gärna räkorna i olivolja, chili o vitlök så blir de ännu bättre...och kanske viktigast av allt, bränn inte vitlöken då blir det beskt och smakar inte bra

Katarina

2022-07-06

Nä. Det här var inte gott på något sätt trots att receptet är följt till punkt och pricka. Enorma portioner dessutom!

Näringsvärde per portion

Energi 3149 KJ / 754 kCal
Fett 31 g
Salt 3 g
Kolhydrater 79 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

1,40 - 2,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden