Paella med chorizo och kyckling

Denna populära spanska risrätt får sin karaktäristiska doft av saffran och är full av smak och texturer. Garnera med nyhackad persilja, pressa över citron och njut. ¡Buen provecho!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 6 2017

Ingredienser
4 portioner
Ris
1 l vatten
1 kycklingbuljongtärning
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
4 dl avorioris
1/2 g saffran
1 dl vitt matlagningsvin
1/2 burk grillad paprika (à 530 g)
1/2 förp persilja (à 20 g)
Korv och kyckling
300 g chorizo
1 msk olivolja
300 g strimlad kycklingfilé
150 g salladsärtor
salt
peppar
Till servering
1 citron
Gör så här
00:25:00
00:05:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3149 KJ / 754 kCal
Fett31 g
Salt3 g
Kolhydrater79 g
Protein38 g
Klimatguide
1,40 - 2,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blev gott, salta mycket så blir det spicy och passar perfekt med en kall ljus lager.
Joakim
2025-01-01Supergott
Henrik
2023-03-29Paella är en underbar sommarrätt. Självklart med en kanna Sangria till. Man behöver självklart inte följa receptet till punkt o pricka, musslor är ett måste, grilla gärna kyckling, korv och paprika på utegrillen och kör sedan ihop allt på ditt stekbord istället för en gryta och krydda rejält. Blir kanon. Fräs gärna räkorna i olivolja, chili o vitlök så blir de ännu bättre...och kanske viktigast av allt, bränn inte vitlöken då blir det beskt och smakar inte bra
Anders
2022-07-12