Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Paella med chorizo och syrliga skaldjur

Paellan är en rätt som finns i många olika varianter. Denna gång bjuder vi på en paella fullproppad med smaker tack vare ingredienser som kryddig chorizo och syrlig skaldjursmix. Muy bien!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 51, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken.
  2. Dela, kärna ur och strimla paprikorna.
  3. Skär chorizon i bitar och bryn dem, lök och paprika i 1 msk olivolja i en panna.
  4. Häll på riset och låt det steka med någon minut. Strö på saffran och rör om. Fyll på med buljong och körsbärstomater. Låt koka tills riset är mjukt.
  5. Tvätta citronen och riv skalet, blanda det med 1/2 msk olivolja, krydda med salt och peppar. Skär citronen i klyftor och smaka av dressingen med lite citronsaft. Spara lite persilja att garnera med och hacka resten fint. Blanda ned den i dressingen.
  6. Stek skaldjuren i resten av oljan och krydda med salt och peppar. Blanda citrondressingen med skaldjuren. Vänd ner den i paellapannan.
  7. Garnera paellan med resten av persiljan och servera med citronklyftorna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på korven och buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 240 g chorizo
  • 2 msk olivolja
  • 4 portioner basmatiris
  • 1/2 g saffran
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 400 g körsbärstomater
  • 1 citron
  • salt och peppar
  • 10 g färsk bladpersilja
  • 350 g skaldjursmix
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2289 kJ / 548 kCal