Saffranspasta med zucchini och burrata

Härlig pasta med saffran, hyvlad zucchini och krämig burrata är en enkel men lyxig pastarätt som kan avnjutas oavsett årstid. Den solgula pastan får smak av vitlök och syrlig citron och toppas med parmesan.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2024

Ingredienser
4 portioner
1 zucchini (à ca 300 g)
400 g pasta (gärna pappardelle)
3 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 förp saffran (à 1/2 g)
1 citron (2 msk skal och 1 msk juice, för 4 port)
1 msk smör
1 dl finriven parmesan (+ extra till servering)
200 g burrata
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2436 KJ / 582 kCal
Fett19 g
Salt1.3 g
Kolhydrater76 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
4 stSmaklöst.
Mats
Uteslöt saffran och adderade färsk basilika. Gott!
Axel
Smakade inte så mycket alls
Malin