Saffranspasta med lax och fänkål

55
2
Saffranspasta med lax och fänkål

En lyxig saffranspasta med lax och fänkål som är enkel att tillaga och som bjuder på hänförande smaker. Den krämiga pastasåsen får du genom att blanda crème fraiche tillsammans med saffran och låter det koka upp. Vänd sedan runt det ihop med nykokt pasta och servera med lax och en krispig sallad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2016

Saffranspasta med lax och fänkål

Ingredienser

2 portioner

Sallad

1/2 fänkål (1/2 fänkål motsvarar ca 100 g)
1 msk citronsaft
1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
1/2 rödlök
1/2 påse mangoldskott (à 65 g)

Pasta

2 port pasta fusilli
300 g laxfilé
1 tsk olja
salt och peppar
1 dl crème fraiche
1/2 g saffran

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

55

Kommentarer

Michelle

2015-04-15

Hej Eva! Det var tråkigt att höra. Men vänd dig gärna till din handlare och påpeka detta så det kan bli rätt nästa gång.

Eva

2015-04-15

Vi fick laxbitar i stället för hel lax vilket förstörde lite av helhetssmaken

Näringsvärde per portion

Energi 3462 KJ / 827 kCal
Fett 44 g
Salt 2 g
Kolhydrater 59 g
Protein 43 g
Läs mer om näringsvärden