Saffranspasta med lax och fänkål
En lyxig saffranspasta med lax och fänkål som är enkel att tillaga och som bjuder på hänförande smaker. Den krämiga pastasåsen får du genom att blanda crème fraiche tillsammans med saffran och låter det koka upp. Vänd sedan runt det ihop med nykokt pasta och servera med lax och en krispig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2016
Ingredienser
2 portioner
Sallad
1/2 fänkål (1/2 fänkål motsvarar ca 100 g)
1 msk citronsaft
1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
1/2 rödlök
1/2 påse mangoldskott (à 65 g)
Pasta
2 port pasta fusilli
300 g laxfilé
1 tsk olja
salt
peppar
1 dl crème fraiche
1/2 g saffran
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3462 KJ / 827 kCal
Fett44 g
Salt2 g
Kolhydrater59 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hej Eva! Det var tråkigt att höra. Men vänd dig gärna till din handlare och påpeka detta så det kan bli rätt nästa gång.
Michelle
2015-04-15Vi fick laxbitar i stället för hel lax vilket förstörde lite av helhetssmaken
Eva
2015-04-15