Räk- och äggsallad med citrondressing

30
4
Räk- och äggsallad med citrondressing

Denna räk- och äggsallad med citrondressing är en matig, fräsch, frisk och smakrik sallad med ingredienser som skalade räkor, matvete, ägg, mangoldskott och krispig fänkål. Passar perfekt som middag eller lunch, vilken dag som helst i veckan, året runt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2013

Räk- och äggsallad med citrondressing

Ingredienser

4 portioner
400 g skalade räkor
4 minibaguetter (gärna fullkorn)
2 dl matvete
4 ägg
1 citron
1/2 kruka dill
1 fänkål
1/2 dl olivolja
salt och peppar
1/2 gurka
1/2 påse salladslök (à 125 g)
65 g mangoldskott

För alla

Rätten är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd och byt ut matvetet mot ris eller quinoa.

Gör så här

Tips

Kockknepet:
Nötig smak: Koka matvetet och låt dem rinna av ordentligt. Rosta dem sedan i lite olja och salt i en stekpanna. Då får de en lite nötigare karaktär.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Johanna

2020-07-31

Inköpslistan tror att minibaguetter är bröd, men det är ju frysvaror! Om någon annan har en "brainfart" medan de handlar, 😂

Per

2019-11-22

Riktigt fina smaker, nyttigt och mättande. Rekommenderas verkligen!

Redaktionen

2013-06-12

Hej Anna! Vi tycker att det är kul med lite variation på recepten i matkassen. Så nu när det närmar sig sommaren så är det härligt med lite lättare rätter båda att laga och att äta. Detta recept innehåller trots det tillräckligt med energi och ska vara mättande pga matvete, ägg och baguette. Sen tycker ju alla olika om all mat så det är klart att man har olika referenser vad gäller riktiga middagsrätter.

Näringsvärde per portion

Energi 2523 KJ / 604 kCal
Fett 18 g
Salt 3 g
Kolhydrater 66 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden