Räk- och äggsallad med citrondressing
Denna räk- och äggsallad med citrondressing är en matig, fräsch, frisk och smakrik sallad med ingredienser som skalade räkor, matvete, ägg, mangoldskott och krispig fänkål. Passar perfekt som middag eller lunch, vilken dag som helst i veckan, året runt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2013
Ingredienser
4 portioner
400 g skalade räkor
4 minibaguetter (gärna fullkorn)
2 dl matvete
4 ägg
1 citron
1/2 kruka dill
1 fänkål
1/2 dl olivolja
salt
peppar
1/2 gurka
1/2 påse salladslök (à 125 g)
65 g mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2523 KJ / 604 kCal
Fett18 g
Salt3 g
Kolhydrater66 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Inköpslistan tror att minibaguetter är bröd, men det är ju frysvaror! Om någon annan har en "brainfart" medan de handlar, 😂
Johanna
2020-07-31Riktigt fina smaker, nyttigt och mättande. Rekommenderas verkligen!
Per
2019-11-22Hej Anna! Vi tycker att det är kul med lite variation på recepten i matkassen. Så nu när det närmar sig sommaren så är det härligt med lite lättare rätter båda att laga och att äta. Detta recept innehåller trots det tillräckligt med energi och ska vara mättande pga matvete, ägg och baguette. Sen tycker ju alla olika om all mat så det är klart att man har olika referenser vad gäller riktiga middagsrätter.
Redaktionen
2013-06-12