Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räksallad med citronmarinerad fänkål

Fräsch, frisk och somrig är den här räk-, fänkåls- och matvetesalladen med smak av citron.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tillaga baguetterna enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Skölj citronen. Finriv skalet och pressa ur saften. Skär dillen grovt. Skiva fänkålen så tunt som möjligt, gärna med osthyvel. Blanda citronskal, citronsaft och dill med fänkål och rapsolja. Krydda med svartpeppar.
  3. Koka matvetet enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Skala och dela gurkan på längden. Kärna ur och skiva den. Skala och skiva löken tunt.
  5. Blanda räkor med övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar. Servera salladen med bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på vitlöksbrödet. Kan innehålla laktos och/eller mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd. Byt ur matvetet till exempelvis quinoa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 minibaguetter vitlök
  • 1 citron
  • 1/2 kruka dill
  • 1 fänkål
  • 3/4 dl rapsolja
  • salt och peppar
  • 2 dl matvete
  • 1/2 gurka
  • 1 rödlök
  • 400 g skalade räkor
  • 65 g mangoldskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2383 kJ / 571 kCal