Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Pestopizza med mozzarella, grillad paprika och marinerad fänkål

Med en färsk, färdiglagad pizza med pesto och mozzarella som bas kan du snabbt bjuda på denna delikata medelhavspizza. Grädda pizzan gyllene och toppa med grillad paprika, salta oliver och marinerad fänkål. Strö över nymald svartpeppar och ät er mätta och belåtna. Smaklig måltid!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 pizza portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Ansa och skiva fänkålen tunt, gärna med en mandolin. Hacka persiljan.
  3. Blanda fänkålen med citronsaft, olivolja och persilja. Smaksätt med salt och peppar.
  4. Låt paprikan rinna av på hushållspapper. Skär paprikan i ca 2 cm breda strimlor.
  5. Grädda pizzan mitt i ugnen ca 8 minuter.
  6. Vid servering toppa pizzan med fänkål, paprika och oliver.

För alla

Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: kontrollera noga innehållet i peston på pizzan. Känsliga äggallergiker bör undvika ost med konserveringsämnet E1105 Lysozym (kan finnas i peston). Tillsätt ev en pesto utan parmesanost.

Tips

Garnera gärna med fänkålsdillen.

Ingredienser

Portioner: 1 pizza
  • 150 g fänkål
  • 1 msk hackad persilja
  • 1/2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 1/2 grillad paprika
  • 1 färsk pizza med pesto och mozzarella (à ca 500 g)
  • ca 10 oliver
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 7115 kJ / 1677 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer