Vitlöksbröd i ugn med mozzarella
Ett ljuvligt mozzarellafyllt vitlöksbröd som är enkelt att göra med ett färdigt bröd. Skär brödet i ett vackert rutmönster, pensla med smör smaksatt med vitlök samt persilja och fyll med riven mozzarella innan du gräddar brödet i ugnen.
Ingredienser
1 bröd
1 stor vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja
100 g smör
salt
peppar
1 stort ljust helt bröd (t ex levain eller lantbröd)
250 g riven mozzarella
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bröd på brödets torrvikt.
Energi13146 KJ / 3141 kCal
Fett134 g
Salt15.8 g
Kolhydrater376 g
Protein96 g
Kommentarer
´Vilken bra idé! Färdigt bröd, Enkelt och "ruskigt" gott! Kommer att göra detta om och om igen :)
Eva
2021-08-14Näringsvärdet. Kan det vara rätt?
Lennart
2021-08-04Hej Lennart! Ja, näringsvärdet stämmer. Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt och avser ett helt bröd. 😊 Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-08-05