Vitlöksbröd i ugn med mozzarella

Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat
2
Vitlöksbröd i ugn med mozzarella

Ett ljuvligt mozzarellafyllt vitlöksbröd som är enkelt att göra med ett färdigt bröd. Skär brödet i ett vackert rutmönster, pensla med smör smaksatt med vitlök samt persilja och fyll med riven mozzarella innan du gräddar brödet i ugnen.

Vitlöksbröd i ugn med mozzarella

Ingredienser

1 bröd
1 stor vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja
100 g smör
salt
peppar
1 stort ljust helt bröd (t ex levain eller lantbröd)
250 g riven mozzarella

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
16 personer har röstat

Kommentarer

´Vilken bra idé! Färdigt bröd, Enkelt och "ruskigt" gott! Kommer att göra detta om och om igen :)

Eva

2021-08-14

Näringsvärdet. Kan det vara rätt?

Lennart

2021-08-04

Hej Lennart! Ja, näringsvärdet stämmer. Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt och avser ett helt bröd. 😊 Hälsningar Elina

Redaktionen

2021-08-05

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per bröd på brödets torrvikt.
Energi13146 KJ / 3141 kCal
Fett134 g
Salt15.8 g
Kolhydrater376 g
Protein96 g

Testa liknande recept

Kräftbröd med ost och dill
Betyg 3.8 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Paj i långpanna med tre ostar
Betyg 4.8 av 5.
29 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ostdipp med dill och citron
Betyg 4.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Toast med kronärtskocka och fetaost
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ugnsratatouille med linser, zucchini, tomatsås och vitost
Betyg 4.1 av 5.
49 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Smördegssnurror med ost
Betyg 4.6 av 5.
42 personer har röstat
Under 30 min att tillaga