Vitlöksbröd i ugn med mozzarella

13
2
Vitlöksbröd i ugn med mozzarella

Ett ljuvligt mozzarellafyllt vitlöksbröd som är enkelt att göra med ett färdigt bröd. Skär brödet i ett vackert rutmönster, pensla med smör smaksatt med vitlök samt persilja och fyll med riven mozzarella innan du gräddar brödet i ugnen.

Vitlöksbröd i ugn med mozzarella

Ingredienser

1 bröd
1 stor vitlöksklyfta
1 msk hackad persilja
100 g smör
salt
peppar
1 stort ljust helt bröd (t ex levain eller lantbröd)
250 g riven mozzarella

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från ägg. Innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.

Näringsvärdet är beräknat per bröd på brödets torrvikt.



Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Eva

2021-08-14

´Vilken bra idé! Färdigt bröd, Enkelt och "ruskigt" gott! Kommer att göra detta om och om igen :)

Lennart

2021-08-04

Näringsvärdet. Kan det vara rätt?

Redaktionen ICAse

2021-08-05

Hej Lennart! Ja, näringsvärdet stämmer. Näringsvärdet är beräknat på brödets torrvikt och avser ett helt bröd. 😊 Hälsningar Elina

Näringsvärde per portion

Energi 13146 KJ / 3141 kCal
Fett 134 g
Salt 15.8 g
Kolhydrater 376 g
Protein 96 g
Läs mer om näringsvärden