Saffransgratinerad torsk med ris
Mmm idag kommer det dofta saffran i köket. Torsken ska nämligen gratineras med den saffrans- och tomatsmaksatta crème fraichen. Givetvis toppas det hela med riven ost och serveras med kokt ris och krispsallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2023
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
750 g fryst torsk
salt
peppar
2 dl lätt crème fraiche
1 msk tomatpuré
1/2 g saffran
1 1/2 dl riven ost
1 förp krispsallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2354 KJ / 562 kCal
Fett20 g
Salt2 g
Kolhydrater49 g
Protein45 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Saffransgratinerad, utan saffran i recept och instruktion !
Michael
2024-08-26Rubriken är "Saffransgratinerad torsk med GURKA" Jag hittar ingen gurka i receptet
Leif
2023-02-22Tack Leif för din uppmärksamhet! Nu har vi korrigerat namnet. Hoppas du gillar receptet med eller utan gurka till servering. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-02-27Enkelt och jättegott. Men snålt tilltaget av creme fraichen, får bli 2 burkar nästa gång
Ann-charlotte
2023-01-29