Saffransgratinerad kolja med sockerärtor

Att saffran och fisk går bra ihop är ingen nyhet, men ack så gott så att det är värt att äta igen! Här har du en koljafilé som får sin krämighet av crème fraiche och smak av saffran & tomat. Ät sedan fisken ihop med nykokt potatis och krispiga sockerärtor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2023

Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
1 förp sockerärtor (à 150 g)
300 g koljafilé eller torskfilé
salt
peppar
2 dl crème fraiche
1/2 g saffran
2 msk tomatpuré
1/2 dl riven ost (gärna Folke)
Gör så här
00:03:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2621 KJ / 626 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater41 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Det här var tamejfan det äckligaste jag ätit. Kattspya med bajs
Evelina
2025-03-03Väldigt gott och enkelt också! Vi hade inte smaksatt crème fraîche utan blandade egen av naturell fraîche, saffran, tomatpuré och vitlök. Lade i färska cocktailtomater i formen runt fisken också. Mums!
Anna
2023-08-27