UNDER 30 MIN | Enkel

Saffransgratinerad kolja med sockerärtor

Att saffran och fisk går bra ihop är ingen nyhet, men ack så gott så att det är värt att äta igen! Här har du en koljafilé som får sin krämighet av crème fraiche med smak av saffran & tomat. Ät sedan fisken ihop med nykokt potatis och krispiga sockerärtor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka potatisen. Ansa sockerärtorna och koka dem tillsammans med potatisen de sista 3 minuterna på potatisen koktid.
  3. Lägg koljan i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Bred på crème fraichen och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 56°C.
  4. Servera koljan med potatis och sockerärtor.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 450 g potatis
  • 1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
  • 350 g koljafilé
  • salt
  • peppar
  • 2 dl crème fraiche saffran & tomat
  • 1 dl riven ost

Näringsvärde
Per portion

Energi 2496 kJ / 597 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept