Saffransgratinerad kolja med sockerärtor

Betyg 3.9 av 5.11 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Saffransgratinerad kolja med sockerärtor

Att saffran och fisk går bra ihop är ingen nyhet, men ack så gott så att det är värt att äta igen! Här har du en koljafilé som får sin krämighet av crème fraiche och smak av saffran & tomat. Ät sedan fisken ihop med nykokt potatis och krispiga sockerärtor.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2023

Saffransgratinerad kolja med sockerärtor

Ingredienser

2 portioner
450 g potatis
1 förp sockerärtor (à 150 g)
300 g koljafilé eller torskfilé
salt
peppar
2 dl crème fraiche
1/2 g saffran
2 msk tomatpuré
1/2 dl riven ost (gärna Folke)

Gör så här

00:03:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Det här var tamejfan det äckligaste jag ätit. Kattspya med bajs

    Evelina

  • Väldigt gott och enkelt också! Vi hade inte smaksatt crème fraîche utan blandade egen av naturell fraîche, saffran, tomatpuré och vitlök. Lade i färska cocktailtomater i formen runt fisken också. Mums!

    Anna

Näringsvärde per portion

Energi2621 KJ / 626 kCal
Fett32 g
Salt3 g
Kolhydrater41 g
Protein38 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

  • Fiskfilé i kapprock
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ugnsbakad kolja med prickig sås
    Betyg 3 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kolja med räk- och dillsås
    Betyg 2.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad