Koljafilé med saffransaioli och haricots verts
Hur kryddar man upp en kolja på bästa sätt, om inte med saffran? Den gyllene kryddan rörs ner ihop med vitlök i majonnäsen, och det är denna sås som kommer sätta prägeln på tallriken. Och för att inte tala om härlig färg!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2021
Ingredienser
2 portioner
450 g potatis
1/2 förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
350 g koljafilé
salt
peppar
1 dl majonnäs
1/2 vitlöksklyfta
1 påse saffran (à 1/2 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2785 KJ / 667 kCal
Fett35 g
Salt2.7 g
Kolhydrater44 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer