Koljafilé med saffransaioli och haricots verts

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
0
Koljafilé med saffransaioli och haricots verts

Hur kryddar man upp en kolja på bästa sätt, om inte med saffran? Den gyllene kryddan rörs ner ihop med vitlök i majonnäsen, och det är denna sås som kommer sätta prägeln på tallriken. Och för att inte tala om härlig färg!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2021

Koljafilé med saffransaioli och haricots verts

Ingredienser

2 portioner
450 g  potatis
1/2   förp haricots verts (bönor) (à 150 g)
350 g  koljafilé
salt
peppar
1 dl  majonnäs
1/2   vitlöksklyfta
1   påse saffran (à 1/2 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein. 
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Stek fisken i smör tillsammans med bönorna.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2785 KJ / 667 kCal
Fett35 g
Salt2.7 g
Kolhydrater44 g
Protein40 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Saffransgratinerad kolja med sockerärtor
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kolja och varm potatissallad med dill och rädisor
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskfilé i kapprock
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskbiffar med senapsyoghurt
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kolja med räk- och dillsås
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad kolja med prickig sås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga