Lättrimmad gurka med kolja och dillsås

5
0
Lättrimmad gurka med kolja och dillsås

En fantastisk och färggrann fiskrätt med smakfulla ingredienser som koljafilé, schalottenlök, vitt vin, vispgrädde, gurka och dill. Koljan har en himmelsk konsistens som fullkomligt smälter i munnen och denna läckra måltid kan avnjutas vilken dag som helst i veckan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2013

Lättrimmad gurka med kolja och dillsås

Ingredienser

4 portioner
560 g koljafilé
1 kg potatis
1/2 ask sockerärtor (à 150 g)

Sås

1 schalottenlök
2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 1/2 dl vitt vin
2 1/2 dl vispgrädde
1 kruka dill
salt och peppar

Gurka

1 gurka
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
1 msk smör eller margarin

Gör så här

För allaLäs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Tips

Barnknepet: Servera naturell gurka till små som inte är så förtjusta i rimmad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2550 KJ / 609 kCal
Fett 28.6 g
Kolhydrater 45.5 g
Protein 33 g
Läs mer om näringsvärden