Lättrimmad gurka med kolja och dillsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lättrimmad gurka med kolja och dillsås

En fantastisk och färggrann fiskrätt med smakfulla ingredienser som koljafilé, schalottenlök, vitt vin, vispgrädde, gurka och dill. Koljan har en himmelsk konsistens som fullkomligt smälter i munnen och denna läckra måltid kan avnjutas vilken dag som helst i veckan.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 33, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fisken.
  2. Borsta, skölj och koka potatisen i saltat vatten. Lägg i sockerärtorna när det återstår ca 3 minuter av potatisens koktid.
  3. Sås: Skala och finhacka löken, lägg den i en kastrull. Häll på buljong, vin och gräddeoch koka tills hälften återstår. Spara lite av dillen till gurkan och grovhacka resten. Mixa såsen slät med den grovhackade dillen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Gurka: Skala gurkan och hyvla den tunt med potatisskalaren. Krydda med salt och peppar. Vänd ner den sparade dillen.
  5. Salta fisken och stek den i matfettet i en het panna ca 3 minuter på varje sida.
  6. Servera fisken med gurka, sås och potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Tips

Barnknepet: Servera naturell gurka till små som inte är så förtjusta i rimmad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 560 g koljafilé
  • 1 kg potatis
  • 1/2 ask sockerärtor (à 150 g)
Sås
  • 1 schalottenlök
  • 2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 1 1/2 dl vitt vin
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 kruka dill
  • salt och peppar
Gurka
  • 1 gurka
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 1 msk smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2550 kJ / 609 kCal