Lättrimmad gurka med kolja och dillsås
En fantastisk och färggrann fiskrätt med smakfulla ingredienser som koljafilé, schalottenlök, vitt vin, vispgrädde, gurka och dill. Koljan har en himmelsk konsistens som fullkomligt smälter i munnen och denna läckra måltid kan avnjutas vilken dag som helst i veckan.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2013
Ingredienser
4 portioner
560 g koljafilé
1 kg potatis
1/2 ask sockerärtor (à 150 g)
Sås
1 schalottenlök
2 1/2 dl fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 1/2 dl vitt vin
2 1/2 dl vispgrädde
1 kruka dill
salt och peppar
Gurka
1 gurka
1/2 tsk salt
1/2 krm vitpeppar
1 msk smör eller margarin
Gör så här
För allaLäs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Tips
Barnknepet: Servera naturell gurka till små som inte är så förtjusta i rimmad.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2550 KJ / 609 kCal
Fett28.6 g
Kolhydrater45.5 g
Protein33 g
Kommentarer