Lättrimmad gurka med kolja och dillsås

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat
0
Lättrimmad gurka med kolja och dillsås

En fantastisk och färggrann fiskrätt med smakfulla ingredienser som koljafilé, schalottenlök, vitt vin, vispgrädde, gurka och dill. Koljan har en himmelsk konsistens som fullkomligt smälter i munnen och denna läckra måltid kan avnjutas vilken dag som helst i veckan.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2013

Lättrimmad gurka med kolja och dillsås

Ingredienser

4 portioner
560 g  koljafilé
1 kg  potatis
1/2   ask sockerärtor (à 150 g)

Sås

1   schalottenlök
2 1/2 dl  fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
1 1/2 dl  vitt vin
2 1/2 dl  vispgrädde
1   kruka dill
salt och peppar

Gurka

1   gurka
1/2 tsk  salt
1/2 krm  vitpeppar
1 msk  smör eller margarin

Gör så här

För allaLäs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Använd mjölkfritt matfett.

Tips

Barnknepet: Servera naturell gurka till små som inte är så förtjusta i rimmad.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2550 KJ / 609 kCal
Fett28.6 g
Kolhydrater45.5 g
Protein33 g

Testa liknande recept

Ugnsbakad kolja med prickig sås
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffransgratinerad kolja med sockerärtor
Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kolja med rotfrukter och pepparrotscrème
Betyg 3 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fiskfilé i kapprock
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokt kolja med ägg, pepparrotssås och dragonpotatis
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kolja med räk- och dillsås
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga