Saffranscouscous med räkor
En delikat saffranscouscous med räkor. Räkorna förbereds genom att fräsa selleri, vitlök och chili som toppas med skalet och saften från en citron för att få en perfekt syrlighet. Tomaterna blandas med fräset och förvandlas till en sås då den får sjuda några minuter. Räkorna tillsätts i slutet och rätten är komplett!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 3 2015
Ingredienser
4 portioner
4 dl vatten
1 tärning kycklingbuljong eller motsvarande mängd fond
1/2 tsk salt
1/2 g saffran
3 msk olivolja
4 dl couscous (gärna fullkorn)
580 g räkor i lake
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
3 stjälkar selleri
1 röd peppar
1 citron
1 burk körsbärstomater (à 400 g)
1/2 kruka persilja
150 g sockerärtor
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2228 KJ / 532 kCal
Fett12 g
Salt2.9 g
Kolhydrater72 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag får återkomma senare eller i morgon med mitt och (min) Ullas omdöme.
Rolf
2015-12-31Ett tips till Ulla är att det nästan alltid är en liten ekologisk citron som menas bör man använder skalet. Jag bytte sockerärtor mot haricots vertes. Det blev jättegott.
My
2015-01-16Jag tycker att det hade räckt med skal och saft av en halv citron. Blev för syrligt enl. min smak.
Ulla
2015-01-10