Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Räkor och yoghurtsås

Ett färggrant och nyckelhålsmärkt recept med fräscha ingredienser som räkor, couscous morötter, rödlök, yoghurt, dill och citron. Servera räkorna och couscousen med yoghurtsåsen och hårt bröd. En matig och god vardagsmiddag!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt räkorna rinna av.
  2. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen men med buljongtärningen i vattnet.
  3. Skala morötter och lök, slanta morötterna och klyfta löken.
  4. Fräs morötter och lök i olivoljan. Krydda med salt och peppar.
  5. Skölj citronen och riv skalet. Blanda yoghurten med citronskalet och smaka av med salt och peppar.
  6. Finhacka dillen. Blanda couscous, grönsaker, dill och räkor i en stor skål. Smaka av med pressad citronsaft.
  7. Servera räkorna och couscousen med yoghurtsåsen och hårt bröd.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfri couscous alternativt ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 förp räkor i lake (à 360 g)
  • 4 port couscous eller annat gryn
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 3 morötter
  • 1 rödlök
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 2 dl matyoghurt
  • 1/2 ask dill (à 20 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2102 kJ / 502 kCal