Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskpanna med räkor

Denna fräscha fiskpanna med räkor, kajennpeppar, selleri och lättcrème fraiche kan du tillaga på under 45 minuter. Servera fiskpannan och den pressade potatisen med bröd och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Skär fisken i mindre bitar. Skölj och finstrimla sellerin. Lägg den i botten på en traktörpanna och lägg fisken ovanpå. Krydda med salt och peppar.
  3. Låt räkorna rinna av men spara spadet. Blanda räkspadet med lättcrème fraichen. Häll såsen över fisk och selleri.
  4. Låt koka under lock 6-8 minuter. Strö räkorna över fisken.
  5. Låt potatisen rinna av och pressa den gärna genom en potatispress. Servera fiskpannan med potatisen, sallad och bröd.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.

Tips

Stjälkselleri har en lite speciell smak som passar bra till fisk. Tycker du inte om den kan den bytas ut mot haricots verts, strimlade morötter eller palsternacka.

Gröna tipset: Gör en god gryta med kikärter, krossade tomater och lättcrème fraiche och servera till den pressade potatisen om du inte känner för att äta fisk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 potatisar
  • 600 g torskfilé hoki eller sej
  • 6 stjälkar selleri
  • 1 tsk salt
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 burk räkor i lake (à 360 g)
  • 2 dl lätt crème fraiche
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2431 kJ / 581 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden