Fiskpanna med räkor
Denna fräscha fiskpanna med räkor, kajennpeppar, selleri och lättcrème fraiche kan du tillaga på under 45 minuter. Servera fiskpannan och den pressade potatisen med bröd och sallad.
Ingredienser
4 portioner
10 - 12 potatisar
600 g torskfilé hoki eller sej
6 stjälkar selleri
1 tsk salt
1 krm kajennpeppar
1 burk räkor i lake (à 360 g)
2 dl lätt crème fraiche
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: byt till laktosfri crème fraiche.
Gör så här
Tips
Stjälkselleri har en lite speciell smak som passar bra till fisk. Tycker du inte om den kan den bytas ut mot haricots verts, strimlade morötter eller palsternacka.
Gröna tipset: Gör en god gryta med kikärter, krossade tomater och lättcrème fraiche och servera till den pressade potatisen om du inte känner för att äta fisk.
Gröna tipset: Gör en god gryta med kikärter, krossade tomater och lättcrème fraiche och servera till den pressade potatisen om du inte känner för att äta fisk.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2431 KJ / 581 kCal
Fett0 g
Kommentarer
Gott! Tog chili flakes i stället för kajennpeppar & vanlig crème fraîche i stället, i kombination med redning av såsen. Sellerin förvällde jag en stund i förväg.
Ulrika
2013-04-22Gott! Kul att det är nyttigt också! Kanske blev själva såsen lite blaskig, men det får man fixa med en redning till nästa gång!
Ulrika
2006-05-17