Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gratinerade skaldjur på toast

Krispiga gratinerade skaldjur på toast. Surimi och räkor i en blandning av hummerfond och riven ost, gratinerade i ugnen på skivat lantbröd är ett gott alternativ till varma mackor. Du serverar toasten med en fräsch sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på grill.
  2. Smält smör i en kastrull. Vispa ner vetemjöl. Blanda ut hummerfonden med vattnet. Vispa ner fonden och mjölken i kastrullen.
  3. Låt småputtra i 5 minuter. Vispa då och då så att den inte fastnar i botten. Salta och peppra. Ta av från värmen.
  4. Häll av surimin och räkorna. Krama ut vätskan. Vänd ner skaldjuren i såsen. Blanda i riven ost.
  5. Lägg lantbrödsskivorna på en bakpappersklädd ugnsplåt. Skeda över skaldjursblandningen och ställ in i ugnen på mellersta falsen.
  6. Gratinera tills toasten fått fin färg. Lägg upp på tallrikar och servera med en fräsch sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 50 g smör
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 2 msk konc hummerfond
  • 1 dl vatten
  • 3 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • 1 burk surimi (à 340 g)
  • 1 räkor i lake (à 360 g)
  • 2 dl riven ost
  • 4 stora skivor lantbröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?