Saffransceviche | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Saffransceviche

Välsmakande och färgglad saffransceviche med gurka, tomater, mango, chilifrukt, färskpressad apelsinjuice och limejuice. Smaka av med salt och peppar och garnera med hackad koriander.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp färskpressad apelsinjuice med saffran. Låt svalna. 
  2. Skala, halvera och kärna ur gurka. Halvera och gröp ut kärnorna ur tomater. Skala och kärna ur mango. Skär gurka, tomat och mango i 1/2-1 cm stora tärningar. Skär salladslökar i tunna strimlor. Dela, kärna ur och finhacka chilifruktt. 
  3. Blanda allt hack med apelsin- och saffransjuicen + ytterligare färskpressad apelsinjuice och färskpressad limejuice. Blanda i hackad koriander precis före servering. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp i 8 små glas (för 8 port).

Ingredienser

Portioner: 8 st
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 1/3 gurka
  • 2 tomater
  • 1 mango
  • 2 salladslökar
  • 1/2 röd chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 dl färskpressad apelsinjuice
  • 3 msk färskpressad limejuice
  • 1 kruka hackad koriander
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan