Saftiga saffransbullar med mandelmassa blir snabbt en favorit på julfikat. Av en lättbakad grunddeg kan man göra många olika sorters bullar, snurror, kransar och flätor som räcker hela julen! Möjligheterna är många!
Ingredienser
18-20 bullar
Fyllning
100
g
smör
1
dl
strösocker
1 1/2
dl
riven mandelmassa
Grunddeg
150
g
smör
5
dl
mjölk
50
g
jäst
200
g
gräddfil (10 %)
1
g
saffran
2
dl
strösocker
1
tsk
salt
ca 16 - 17
dl
vetemjöl
1
ägg till pensling
1
dl
pistagenötter
För alla
Innehåller gluten. Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil. Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Gör äggfri: pensla med mjölk, vatten eller filmjölk istället för ägg.Näringsvärdet är beräknat per bulle. Recept och bild från Valio.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
105
12 st
Kommentarer
Ronny
2022-11-27
Riktigt goda bullar .Kommer att göra dom nästa år igen Ronny
Paul
2022-11-26
Toppen goda saffrans bullar 👍 kan verkligen rekommenderas!
Katarina
2020-12-21
Väldigt bra grundrecept, som absolut kommer att göras om, även om jag modifierade det något.
Jag gjorde en grunddeg: mjölk, saffran, mjöl- jäste 2h, därefter i med resten (skippade gräddfilen) och jäste 1-2 h till.
Jag tror att knådningen är viktig, och att smöret är rumsvarmt istället för smält (annars måste man lägga till mer mjöl och det kan bli torrt i onödan).
Till fyllningen ökade jag på till 150 gr smör men minskade något på sockret och tog ca 150 gr mandelmassa.
Det ska absolut bli en sats bullar till!
Kommentarer
Ronny
2022-11-27Riktigt goda bullar .Kommer att göra dom nästa år igen Ronny
Paul
2022-11-26Toppen goda saffrans bullar 👍 kan verkligen rekommenderas!
Katarina
2020-12-21Väldigt bra grundrecept, som absolut kommer att göras om, även om jag modifierade det något. Jag gjorde en grunddeg: mjölk, saffran, mjöl- jäste 2h, därefter i med resten (skippade gräddfilen) och jäste 1-2 h till. Jag tror att knådningen är viktig, och att smöret är rumsvarmt istället för smält (annars måste man lägga till mer mjöl och det kan bli torrt i onödan). Till fyllningen ökade jag på till 150 gr smör men minskade något på sockret och tog ca 150 gr mandelmassa. Det ska absolut bli en sats bullar till!