Saffransbullar med mandelmassa

105
12
Saffransbullar med mandelmassa

Saftiga saffransbullar med mandelmassa blir snabbt en favorit på julfikat. Av en lättbakad grunddeg kan man göra många olika sorters bullar, snurror, kransar och flätor som räcker hela julen! Möjligheterna är många!

Saffransbullar med mandelmassa

Ingredienser

18-20 bullar

Fyllning

100 g smör
1 dl strösocker
1 1/2 dl riven mandelmassa

Grunddeg

150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
200 g gräddfil (10 %)
1 g saffran
2 dl strösocker
1 tsk salt
ca 16 - 17 dl vetemjöl
1 ägg till pensling
1 dl pistagenötter

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut gräddfil mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: pensla med mjölk, vatten eller filmjölk istället för ägg.Näringsvärdet är beräknat per bulle.
Recept och bild från Valio.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

105

Kommentarer

Ronny

2022-11-27

Riktigt goda bullar .Kommer att göra dom nästa år igen Ronny

Paul

2022-11-26

Toppen goda saffrans bullar 👍 kan verkligen rekommenderas!

Katarina

2020-12-21

Väldigt bra grundrecept, som absolut kommer att göras om, även om jag modifierade det något. Jag gjorde en grunddeg: mjölk, saffran, mjöl- jäste 2h, därefter i med resten (skippade gräddfilen) och jäste 1-2 h till. Jag tror att knådningen är viktig, och att smöret är rumsvarmt istället för smält (annars måste man lägga till mer mjöl och det kan bli torrt i onödan). Till fyllningen ökade jag på till 150 gr smör men minskade något på sockret och tog ca 150 gr mandelmassa. Det ska absolut bli en sats bullar till!

Näringsvärde per portion

Energi 1832 KJ / 438 kCal
Fett 19 g
Salt 0.6 g
Kolhydrater 58 g
Protein 8 g
Läs mer om näringsvärden