Julens saftigaste lussebulle
Julens saftigaste lussebullar har en härlig fyllning gjord med färskost, mandelmassa och russin. Bullarna lagas i en form med höga kanter och toppas med en saftig frosting när de hunnit svalna.
Ingredienser
10 portioner
Bullar
3 msk smör eller olja
1 paket saffran (à 0,5 g)
2 dl vatten
100 g färskost (av cream cheese-typ)
1 msk torrjäst för söta degar
1 1/2 dl råsocker
7 1/2 - 8 dl vetemjöl
1 tsk salt
Fyllning
1/2 dl farinsocker
200 g färskost (av cream cheese-typ)
200 g grovriven mandelmassa
2 dl grovhackade russin
Frosting
115 g färskost (av cream cheese-typ)
2 1/2 dl florsocker
75 g rumstempererat smör eller margarin
1 tsk vaniljsocker
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Kan man använda färsk jäst istället?
Eva
2020-12-10Hej Eva! Vi har inte provbakat dessa bullar med färsk jäst men vi vågar säga att det går bra. 25-30 g färsk jäst borde vara bra mängd. Om du testar baka med färsk jäst så får du jättegärna kommentera igen och berätta hur du gjorde och hur bullarna blev. 😊 Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-12-10Gott (2018-11-07 13:42:18)
Christian
2018-11-07Gott (2018-11-06 20:07:04)
Christian
2018-11-06