Julens saftigaste lussebulle

6
5
Julens saftigaste lussebulle

Julens saftigaste lussebullar har en härlig fyllning gjord med färskost, mandelmassa och russin. Bullarna lagas i en form med höga kanter och toppas med en saftig frosting när de hunnit svalna.

Skriv ut
Julens saftigaste lussebulle

Ingredienser

10 portioner

Bullar

3 msk
smör eller olja
1
paket saffran (à 0,5 g)
2 dl
vatten
100 g
färskost (av cream cheese-typ)
1 msk
torrjäst för söta degar
1 1/2 dl
råsocker
7 1/2 - 8 dl
vetemjöl
1 tsk
salt

Fyllning

1/2 dl
farinsocker
200 g
färskost (av cream cheese-typ)
200 g
grovriven mandelmassa
2 dl
grovhackade russin

Frosting

115 g
färskost (av cream cheese-typ)
2 1/2 dl
florsocker
75 g
rumstempererat smör eller margarin
1 tsk
vaniljsocker

För alla

Fri från ägg men innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av färskost och smör.

Recept och bild i samarbete med Philadelphia.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Eva

12/10/2020

Kan man använda färsk jäst istället?

Redaktionen ICAse

12/10/2020

Hej Eva! Vi har inte provbakat dessa bullar med färsk jäst men vi vågar säga att det går bra. 25-30 g färsk jäst borde vara bra mängd. Om du testar baka med färsk jäst så får du jättegärna kommentera igen och berätta hur du gjorde och hur bullarna blev. 😊 Lycka till med bakningen! Hälsningar Elina

Christian

11/7/2018

Gott (2018-11-07 13:42:18)

Christian

11/6/2018

Gott (2018-11-06 20:07:04)

Testa liknande recept