Lussebullar

1934
128
Lussebullar

Ett klassiskt recept på lussebullar eller lussekatter! Grädda större längder och flätor i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter och de mindre i 8-10 minuter.

Skriv ut
Lussebullar

Ingredienser

30 bullar
50 g jäst
175 g smör eller margarin
2 påsar saffran à 1/2 g
2 dl socker
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
ca 1 1/2 l vetemjöl (1 1/2 l motsvarar 900 g)

Till pensling och garnering

ägg
russin

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risersättning.
Gör äggfri: byt ut ägget och pensla med mjölk eller sirap utrörd i lite vatten.

Näringsvärdet är beräknat per bulle.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en 40 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1934

Kommentarer

Wilma

2021-12-23

Jätte lätt att följa men som folk tidigare sagt, hade behövt 1 extra påse saffran samt inte så mycket mjöl.

Kristin

2021-12-23

Väg absolut inte mjölet. Blev snustorrt. Gå på känsla istället.

Alma

2021-12-20

Enkelt recept att följa och genomföra, ta inte allt mjöl direkt. Hade tagit 3 påsar saffran istället för 2 såhär i efterhand. Jättegoda och fina men hade kunnat varit ännu mer saffranssmak.

Näringsvärde per portion

Energi 792 KJ / 189 kCal
Fett 6 g
Salt 0.21 g
Kolhydrater 30 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept