Lussebullar
Ett klassiskt recept på lussebullar eller lussekatter! Grädda större längder och flätor i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter och de mindre i 8-10 minuter.
Ingredienser
30 bullar
50 g färsk jäst
175 g smör eller margarin
2 påsar saffran à 1/2 g
2 dl socker
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
ca 1 1/2 l vetemjöl (1 1/2 l motsvarar 900 g)
Till pensling och garnering
ägg
russin
För alla
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risersättning.
Gör äggfri: byt ut ägget och pensla med mjölk eller sirap utrörd i lite vatten.
Näringsvärdet är beräknat per bulle.
Klimatanpassa
Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en 40 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi792 KJ / 189 kCal
Fett6 g
Salt0.21 g
Kolhydrater30 g
Protein4 g
Kommentarer
Dessa blev otroligt goda!! Så fluffiga och saftiga!
Maja
2023-12-24Kan det vara så att de är gjorda i en varmluftsugn därav att temperaturen är bara 200⁰c?
Linda
2023-12-23Supergoda!
Kristine
2023-12-22