Lussebullar
Ett klassiskt recept på lussebullar eller lussekatter! Grädda större längder och flätor i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter och de mindre i 8-10 minuter.
Ingredienser
30 bullar
50 g färsk jäst
175 g smör eller margarin
2 påsar saffran à 1/2 g
2 dl socker
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
ca 1 1/2 l vetemjöl (1 1/2 l motsvarar 900 g)
Till pensling och garnering
ägg
russin
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per bulle.
Energi792 KJ / 189 kCal
Fett6 g
Salt0.21 g
Kolhydrater30 g
Protein4 g
Kommentarer
Smaken är olika. Personligen gillar jag verkligen saffranssmaken och dubblar mängden. Vill också påminna om att det är jättestor skillnad på olika märken. Märkte när jag öppnade två olika påsar.
Anders
2024-12-14Väldigt fina och fluffiga bullar men mina blev ganska smaklösa, är det något jag kanske missat? Inte stött saffranet tillräckligt?
Alexander
2024-12-14Jättegoda lussekatter! Fluffiga och fina.
Tomas
2024-12-14