Lussebullar

2168
147
Lussebullar

Ett klassiskt recept på lussebullar eller lussekatter! Grädda större längder och flätor i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter och de mindre i 8-10 minuter.

Lussebullar

Ingredienser

30 bullar
50 g jäst
175 g smör eller margarin
2 påsar saffran à 1/2 g
2 dl socker
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
ca 1 1/2 l vetemjöl (1 1/2 l motsvarar 900 g)

Till pensling och garnering

ägg
russin

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risersättning.
Gör äggfri: byt ut ägget och pensla med mjölk eller sirap utrörd i lite vatten.

Näringsvärdet är beräknat per bulle.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en 40 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2168

Kommentarer

Peggy

2023-01-07

jätte goda bullar

Martin

2023-01-03

Jag har veganiserat receptet genom att byta smör mot rapsolja (175 g) och mjölk mot havredryck. Dessutom använder jag torrjäst (2 påsar) och blandar därför 12 dl av mjölet med torrjästen först och låter stå i 10 minuter. Familjen tyckte det smakade jättebra och märkte inte att det var veganskt!

Camilla

2023-01-01

Fantastiskt goda bullar

Näringsvärde per portion

Energi 792 KJ / 189 kCal
Fett 6 g
Salt 0.21 g
Kolhydrater 30 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Lussekatter
Saffransbullar
Lussebullar utan smör
Veganska lussebullar