Ett klassiskt recept på lussebullar eller lussekatter! Grädda större längder och flätor i nedre delen av ugnen i 15-20 minuter och de mindre i 8-10 minuter.
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot havre-, soja- eller risersättning.
Gör äggfri: byt ut ägget och pensla med mjölk eller sirap utrörd i lite vatten.
Näringsvärdet är beräknat per bulle.
Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en 40 % minskning av klimatpåverkan från maträtten.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Peggy
2023-01-07jätte goda bullar
Martin
2023-01-03Jag har veganiserat receptet genom att byta smör mot rapsolja (175 g) och mjölk mot havredryck. Dessutom använder jag torrjäst (2 påsar) och blandar därför 12 dl av mjölet med torrjästen först och låter stå i 10 minuter. Familjen tyckte det smakade jättebra och märkte inte att det var veganskt!
Camilla
2023-01-01Fantastiskt goda bullar