Här sparas det inte på krutet – baka en gyllene saffranskrans med extra allt! Utgå från en riktigt bra saffransdeg och fyll med äpplen och mandelmassa. Rulla ihop, strössla med mandel och pärlsocker, grädda och njut av doften som sprids i köket. Julstämning!
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2014
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: Uteslut ägget och pensla istället med mjölk/fil.
Näringsvärdet är beräknat per krans.
Kommentarer
Sandra
11/11/2016Om man gör längder i långpanna istället, blir det då 4 längder alltså en full långpanna?
Redaktionen
12/1/2015Hej Sarah och Ritva! Vi har bakat kransarna flera gånger med bra resultat. Men kanske ni har mätt upp mjölet istället för vägt? Sen så är det är ju rätt mycket fyllning, kanske inte degen orkar resa sig i ugnen som den ska? Eller att ni har tagit margarin i stället för smör, det är ju mjukare i kylskåp och kan påverka degens konsistens och hur den beter sig. Men som sagt, svårt att ge ett bra svar på vad som hänt i just era fall. Hälsningar Michelle
Ritva
11/24/2015Smakade bra, men kransarna flöt ut och blev jättestora och platta. Kan det vara för lite mjöl angivet i receptet?