Här sparas det inte på krutet – baka en gyllene saffranskrans med extra allt! Utgå från en riktigt bra saffransdeg och fyll med äpplen och mandelmassa. Rulla ihop, strössla med mandel och pärlsocker, grädda och njut av doften som sprids i köket. Julstämning!
Ett recept från:
Buffé
nr 11,
2014
Innehåller gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: Uteslut ägget och pensla istället med mjölk/fil.
Näringsvärdet är beräknat per krans.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vicktoria
2022-11-30En riktig klassiker hemma hos oss! Jag har bakat dem nästan varje jul sedan 2014 och de blir alltid uppskattade av fikagästerna. Kransarna blir riktigt maffiga och innehåller ju också typ allt som är gott,
Gunilla
2022-11-23Mycket god. Spara lite på fyllningen, annars blir de väldigt tunga kransar som flyter ut. /Gunilla
Sandra
2016-11-11Om man gör längder i långpanna istället, blir det då 4 längder alltså en full långpanna?