Saffranskrans med äpple och mandel

29
7
Saffranskrans med äpple och mandel

Här sparas det inte på krutet – baka en gyllene saffranskrans med extra allt! Utgå från en riktigt bra saffransdeg och fyll med äpplen och mandelmassa. Rulla ihop, strössla med mandel och pärlsocker, grädda och njut av doften som sprids i köket. Julstämning!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Saffranskrans med äpple och mandel

Ingredienser

Ger 2 kransar
150 g
rumsvarmt smör
50 g
jäst
5 dl
rumsvarm mjölk
2
påsar saffran (à 1/2 g, till 2 kransar)
1 1/2 dl
strösocker
1/2 tsk
salt
840 g
vetemjöl (ca 14 dl, till 2 kransar)

Fyllning

2
äpplen (gärna ingrid marie)
100 g
sötmandel
100 g
rumsvarmt smör
1 dl
strösocker
200 g
riven mandelmassa
-
ägg till pensling
-
pärlsocker till garnering

För alla

Innehåller gluten.
Gör laktosfri: Välj laktosfritt matfett och laktosfri mjölk.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkproteinfritt matfett och byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: Uteslut ägget och pensla istället med mjölk/fil.

Näringsvärdet är beräknat per krans.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

29

Kommentarer

Sandra

2016-11-11

Om man gör längder i långpanna istället, blir det då 4 längder alltså en full långpanna?

Redaktionen

2015-12-01

Hej Sarah och Ritva! Vi har bakat kransarna flera gånger med bra resultat. Men kanske ni har mätt upp mjölet istället för vägt? Sen så är det är ju rätt mycket fyllning, kanske inte degen orkar resa sig i ugnen som den ska? Eller att ni har tagit margarin i stället för smör, det är ju mjukare i kylskåp och kan påverka degens konsistens och hur den beter sig. Men som sagt, svårt att ge ett bra svar på vad som hänt i just era fall. Hälsningar Michelle

Ritva

2015-11-24

Smakade bra, men kransarna flöt ut och blev jättestora och platta. Kan det vara för lite mjöl angivet i receptet?

Näringsvärde per portion

Energi 16564 KJ / 3959 kCal
Fett 170 g
Salt 3.7 g
Kolhydrater 521 g
Protein 72 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept