Saffransbulgur med grönsaker

Med paprika, lök, sockerärter och bulgur har du början på en livfull och mumsig varmrätt. Strö över lite noriark vid servering och njut av din vackra saffransbulgur!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
4 dl fin bulgur
1 kuvert saffran (à 1/2 g)
6 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
2 rödlökar
1 röd paprika
1 gul paprika
1 msk jordnötsolja
200 g sugarsnaps eller sockerärtor (ta frysta om det inte finns färska)
tamari soja (från hälsokosten)
peppar
1 noriark
Gör så här
Recepetet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1755 KJ / 420 kCal
Fett8 g
Salt1.56 g
Kolhydrater68 g
Protein15 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
När ska man ha jordnötsoljan och hur?
Marion
2024-12-15Hej Marion! Det är rödlöken, paprikan och sugarsnapsen som ska stekas i jordnötsoljan. jag förtydligar i receptet. Lycka till! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-12-16Det står att man ska hälla på buljong men inte hur mycket
Adabelle
2020-03-17Hej Adabelle! Hoppsan, tack för din uppmärksamhet. Vi har nu uppdaterat receptet. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-03-18