Saffransbulgur med grönsaker

12
1 Klimatsmart
Saffransbulgur med grönsaker

Med paprika, lök, sockerärter och bulgur har du början på en livfull och mumsig varmrätt. Strö över lite noriark vid servering och njut av din vackra saffransbulgur!

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003

Saffransbulgur med grönsaker

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
4 dl fin bulgur
1 kuvert saffran (à 1/2 g)
6 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
2 rödlökar
1 röd paprika
1 gul paprika
1 msk jordnötsolja
200 g sugarsnaps eller sockerärtor (ta frysta om det inte finns färska)
tamari soja (från hälsokosten)
peppar
1 noriark

För alla

Fri från mjölkprotein, laktos eller ägg.
Gör glutenfri: välj quinoa eller kokt ris i ställer för bulgur.

Gör så här

Recepetet är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.

Tips

Krydda woken med lite sweet chili om du vill ha ytterligare asiatsmak på det hela.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Adabelle

2020-03-17

Det står att man ska hälla på buljong men inte hur mycket

Redaktionen ICAse

2020-03-18

Hej Adabelle! Hoppsan, tack för din uppmärksamhet. Vi har nu uppdaterat receptet. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Näringsvärde per portion

Energi 1755 KJ / 420 kCal
Fett 8 g
Salt 1.56 g
Kolhydrater 68 g
Protein 15 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden