Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Färsbiff med bulgursallad, brie och grillad paprika

En perfekt middag att servera dina gäster en varm sommardag. De saftiga biffarna läggs på en bädd av fräsch bulgursallad innehållande bland annat grillad paprika, brie och färgglad spenat.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 150˚C.
  2. Skala och riv löken. Blanda färsen med salt tills den blir fast. Rör ner ägget och arbeta färsen tills den blir fast igen. Rör ner senap och peppar. Forma till stora portionspannbiffar.
  3. Bryn biffarna i hälften av olivoljan i en stekpanna. Stek dem klara mitt i ugnen 10-15 minuter eller tills biffarnas innertemperatur är 70˚C.
  4. Koka bulgur enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Skala och klyfta rödlöken, skär osten i mindre bitar. Låt paprikan rinna av.
  6. Fräs löken mjuk i resten av olivoljan på svag värme. Rör ner vinägern. Koka upp och lägg i paprikan och låt den bli varm. Vänd i osten och spenaten.
  7. Servera biffarna med paprikasalladen och bulgur.

För alla

Rätten innehåller mjölkprotein.
Glutenfri: byt ut bulgur mot ris eller quinoa.
Laktosfri: lite brieost kan ev tålas.
Äggfri: uteslut ägget.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 4 port bulgur
  • 1 rödlök
  • 200 g brieost
  • 1 burk strimlad, grillad paprika (à 200 g)
  • 1 msk balsamvinäger
  • 65 g färsk spenat
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2628 kJ / 628 kCal

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer