Saffransbakad fisk med mos och citrongurka
Att saffran passar bra ihop med fisk är sen gammalt. Här är den gyllene kryddan i crème fraichen som breds över fisken innan den tillagas i ugnen. Ät ihop med ett fluffigt mos, hemmagjort såklart, och en syrlig sallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2021
Ingredienser
4 portioner
Mos
900 g mjölig potatis
2 1/2 dl mjölk
salt
peppar
Fisk
600 g alaska pollock
1 dl vispgrädde
2 dl lätt crème fraiche
1/2 g saffran
1 msk tomatpuré
1/2 tsk majsstärkelse
Sallad
1 gurka
1/2 förp plommontomater (à 500 g)
saften av 1 citron
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2611 KJ / 623 kCal
Fett29 g
Salt2.2 g
Kolhydrater52 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lättlagat och gott!! Treåringen gillade också. Blir många repriser på den tror jag. Ett par klickar smör i moset gjprde det lite mer mättande. Låt inte fisken vara så länge i ugnen; kolla den i förtid så den inte blir torr. Väldigt fin torskbit (förp fr kyldisken) som var med i matkassen.
Caroline
2021-02-18Spännande med saffransbakad fisk utan saffran
Gustav
2021-02-18Så gott! Även barn åt med god aptit
Sofie
2021-02-17