Saffransbakad fisk med mos och citrongurka

12
4 Klimatsmart
Saffransbakad fisk med mos och citrongurka

Att saffran passar bra ihop med fisk är sen gammalt. Här är den gyllene kryddan i crème fraichen som breds över fisken innan den tillagas i ugnen. Ät ihop med ett fluffigt mos, hemmagjort såklart, och en syrlig sallad.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 7 2021

Saffransbakad fisk med mos och citrongurka

Ingredienser

4 portioner

Mos

900 g
mjölig potatis
2 1/2 dl
mjölk
-
salt
-
peppar

Fisk

600 g
alaska pollock
1 dl
vispgrädde
2 dl
crème fraiche med saffran & vitlök
1/2 tsk
majsstärkelse

Sallad

1
gurka
1/2
förp plommontomater (à 500 g)
saften av 1
citron
1 msk
olivolja

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck. Smaksätt laktosfri crème fraiche med 0,5 g saffran, 1 pressad vitlöksklyfta (för 4 port).
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Byt ut crème fraiche till mjölkproteinfri ersättningsprodukt och smaksätt med 0,5 g saffran, 1 pressad vitlöksklyfta (för 4 port).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentarer

Caroline

2/18/2021

Lättlagat och gott!! Treåringen gillade också. Blir många repriser på den tror jag. Ett par klickar smör i moset gjprde det lite mer mättande. Låt inte fisken vara så länge i ugnen; kolla den i förtid så den inte blir torr. Väldigt fin torskbit (förp fr kyldisken) som var med i matkassen.

Gustav

2/18/2021

Spännande med saffransbakad fisk utan saffran

Sofie

2/17/2021

Så gott! Även barn åt med god aptit

Näringsvärde per portion

Energi 2611 KJ / 623 kCal
Fett 29 g
Salt 2.2 g
Kolhydrater 52 g
Protein 36 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept