Fiskgratäng med dill och tomat

24
8
Fiskgratäng med dill och tomat

Låt fisken omges av en härligt gräddig sås smaksatt med chilisås och tomater, och få en fantastisk fiskgratäng att njuta av. Servera tillsammans med kokt potatis och fräsch krispig sallad. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2019

Fiskgratäng med dill och tomat

Ingredienser

4 portioner
900 g potatis (gärna fast)
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk chilisås
2 tsk majsstärkelse
1 fiskbuljongtärning
salt
peppar
1 ask färsk dill (à 20 g)
600 g alaska pollock
1/2 ask plommontomater (à 500 g)
1 kruka röd & grön sallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Jessica irene

2022-04-26

Så gott och en favorit vi lagar ofta! Brukar blanda mjölk och creme fraiche samt ha i lite krossade tomater direkt i såsen istället för körsbärstomater, tips på vintern särskilt när tomaterna inte smakar mycket och är dyra. Har även i 0,5 tsk asiatisk fisksås för lite extra umami plus extra chilisås samt även lite ost ovanpå, blir supergott!

Ulrika

2022-04-05

Vilken god sås och så enkel att göra. Helt klart en ny favorit.

Ronnie

2022-02-14

Varför konstra till det. Halvtinat fiskblock 400gr, några tomater, dill, grädde, samt salt och vitpeppar. Låt puttra på låg värme ca 15-20 minuter. Kokt potatis, mos eller t.ex ris passar utmärkt till. Svårt att misslyckas med.

Näringsvärde per portion

Energi 2596 KJ / 620 kCal
Fett 27 g
Salt 2 g
Kolhydrater 49 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden