Fiskgratäng med dill och tomat
Låt fisken omges av en härligt gräddig sås smaksatt med chilisås och tomater, och få en fantastisk fiskgratäng att njuta av. Servera tillsammans med kokt potatis och fräsch krispig sallad. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2019
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis (gärna fast)
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk chilisås
2 tsk majsstärkelse
1 fiskbuljongtärning
salt
peppar
20 g färsk eller fryst dill (20 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
600 g alaska pollock
1/2 ask plommontomater eller valfria tomater (à 500 g)
1 kruka sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2596 KJ / 620 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater49 g
Protein41 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Såååå gott! Använde pangasius-filéer, lite mindre grädde, och potatismos till, övrigt enligt receptet. Blir garanterat fler gånger - kanske lägger till lite räkor då.
Pia
2024-09-17Väldigt gott! Hade i mer chilisås och en skvätt vin i såsen. Jag gjorde hemlagad mos till.
Rosita
2023-10-19Mycket mycket gott.
Birgitta
2022-10-19