Fiskgratäng med dill och tomat

10
3
Fiskgratäng med dill och tomat

Låt fisken omges av en härligt gräddig sås smaksatt med chilisås och tomater, och få en fantastisk fiskgratäng att njuta av. Servera tillsammans med kokt potatis och fräsch krispig sallad. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2019

Fiskgratäng med dill och tomat

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis (gärna fast)
2 1/2 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
2 msk
chilisås
2 tsk
majsstärkelse
1
fiskbuljongtärning
-
salt
-
peppar
1
ask färsk dill (à 20 g)
600 g
alaska pollock
1/2
ask plommontomater (à 500 g)
1
kruka röd & grön sallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölkdrycken mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Under 45 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

10

Kommentarer

Felicia

6/23/2020

Mycket god!

Petra

1/19/2020

God, smakar lite skaldjur!

Karolina

2/11/2019

Det blev gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2596 KJ / 620 kCal
Fett 27 g
Salt 2 g
Kolhydrater 49 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept