Rysk rödbetssoppa är en matig och smakrik vegetarisk vardagsrätt. Morot, lök och vitkål gör rödbetorna sällskap i soppan. Servera med en klick gräddfil eller växtbaserad fraiche och gärna en skiva fullkornsbröd till. Smaklig spis!
Ett recept från:
Buffé
nr 8,
2007
Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Receptet har uppdaterats sept 2020.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mats
2022-10-30Hej, Tyvärr blev den inte så bra. Tomaterna gav dissonans och Bortjsmaken fick konkurrens - så … Strunta i tomaterna är mitt råd.
Raisa
2022-09-13Jag är bara tvungen lägga till att Bortj är ingen vegetarisk soppa i grunden. Det ska kokas en buljong på faktiskt kött med ben eller grytbitar av olika slag + rimmat fläsk kan också tillsättas beroende på var man kommer ifrån
Elisabeth
2022-08-24Borsjtj är ursprungligen en ukrainsk maträtt som har spridit sig till Ryssland. Tomater och rödbetor odlades inte i norra delarna av ryska riket. 🌻🇺🇦