UNDER 45 MIN | Medel

Coleslaw Waldorf style

En trevlig variant av den krämiga salladsklassikern Waldorf med vitkål, päron, selleri, torkade bär, rostade valnötter och dill. Majonnäs och matyoghurt gör det till en smakrik och krämig coleslaw som passar till grillad fisk och fågel.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 5 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla vitkålen tunt, blanda med salt och låt stå 30 minuter. Krama ur vätskan ur kålen och lägg i en skål.
  2. Blanda i majonnäsen och yoghurten, tillsätt de övriga ingredienserna.

Näringsberäkningen är per dl.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 5 dl
  • 500 g vitkål
  • 1 tsk salt
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl matyoghurt (10%)
  • 1 fintärnat päron
  • 4 tunt skivade selleristjälkar
  • 1/2 dl finskuren dill
  • 1 dl hackade rostade valnötter
  • 1/2 dl torkade svarta vinbär (eller tranbär)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1156 kJ / 276 kCal