Coleslaw Waldorf style

12
1
Coleslaw Waldorf style

En trevlig variant av den krämiga salladsklassikern Waldorf med vitkål, päron, selleri, torkade bär, rostade valnötter och dill. Majonnäs och matyoghurt gör det till en smakrik och krämig coleslaw som passar till grillad fisk och fågel.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Coleslaw Waldorf style

Ingredienser

5 dl
500 g
vitkål
1 tsk
salt
1 dl
majonnäs
1 dl
matyoghurt (10%)
1
fintärnat päron
4
tunt skivade selleristjälkar
1/2 dl
finskuren dill
1 dl
hackade rostade valnötter
1/2 dl
torkade svarta vinbär (eller tranbär)

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Näringsberäkningen är per dl.

Vad tyckte du om receptet?

12

Kommentar

Berith

2016-08-01

Låter gott ska prova

Näringsvärde per portion

Energi 1156 KJ / 276 kCal
Fett 22 g
Salt 1.6 g
Kolhydrater 14 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept