Coleslaw Waldorf style

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat
1
Coleslaw Waldorf style

En trevlig variant av den krämiga salladsklassikern Waldorf med vitkål, päron, selleri, torkade bär, rostade valnötter och dill. Majonnäs och matyoghurt gör det till en smakrik och krämig coleslaw som passar till grillad fisk och fågel.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Coleslaw Waldorf style

Ingredienser

5 dl
500 g  vitkål
1 tsk  salt
1 dl  majonnäs
1 dl  matyoghurt (10%)
1   fintärnat päron
4   tunt skivade selleristjälkar
1/2 dl  finskuren dill
1 dl  hackade rostade valnötter
1/2 dl  torkade svarta vinbär (eller tranbär)

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut yoghurt mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Näringsberäkningen är per dl.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
13 personer har röstat

Kommentar

Låter gott ska prova

Berith

2016-08-01

Näringsvärde per portion

Energi1156 KJ / 276 kCal
Fett22 g
Salt1.6 g
Kolhydrater14 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Fänkåls-coleslaw
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Svart vinbärssylt med päron och kanel
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Fänkålsjuice med päron
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Vinbärsgelé
Betyg 4.1 av 5.
170 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Coleslaw med cheddar och örter
Betyg 3.3 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga