Grönsakssoppa med gurkmeja
Soppa som piggar upp! Laga en värmande grönsakssoppa med färg och smak av gurkmeja. Toppa med persilja och servera gärna med bröd och färskost.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 purjolök (à ca 150 g)
3 selleristjälkar
2 morötter (à ca 200 g)
250 g broccoli
250 g vitkål (250 g motsvarar ca 1/4 huvud)
2 tsk gurkmeja
2 msk olja
2 dl tärnad pumpa (t ex butternut)
1 dl tärnad rättika
10 dl vatten
salt
svartpeppar
strimlad persilja
Serveringsförslag
fröknäcke
färskost eller växtbaserat ostalternativ
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi754 KJ / 180 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater18 g
Protein6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Blev inte alls som på bilden, utan snarare en gul sörja som inte smakade något annat än gurkmeja. Ingen i familjen uppskattade soppan.
Jessica
2021-12-20