Grönsakssoppa med gurkmeja

Soppa som piggar upp! Laga en värmande grönsakssoppa med färg och smak av gurkmeja. Toppa med persilja och servera gärna med bröd och färskost.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 purjolök (à ca 150 g)
3 selleristjälkar
2 morötter (à ca 200 g)
250 g broccoli
250 g vitkål (250 g motsvarar ca 1/4 huvud)
2 tsk gurkmeja
2 msk olja
2 dl tärnad pumpa (t ex butternut)
1 dl tärnad rättika
10 dl vatten
salt
svartpeppar
strimlad persilja
Serveringsförslag
fröknäcke
färskost eller växtbaserat ostalternativ
Gör så här
00:05:00
00:15:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.
Energi754 KJ / 180 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater18 g
Protein6 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Blev inte alls som på bilden, utan snarare en gul sörja som inte smakade något annat än gurkmeja. Ingen i familjen uppskattade soppan.
Jessica
2021-12-20