Grönsakssoppa med gurkmeja

8
0 Klimatsmart
Grönsakssoppa med gurkmeja

Soppa som piggar upp! Laga en värmande grönsakssoppa med färg och smak av gurkmeja. Toppa med persilja och servera gärna med bröd och färskost.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2021

Grönsakssoppa med gurkmeja

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1/2 purjolök (à ca 150 g)
3 selleristjälkar
2 morötter (à ca 200 g)
250 g broccoli
250 g vitkål (250 g motsvarar ca 1/4 huvud)
2 tsk gurkmeja
2 msk olja
2 dl tärnad pumpa (t ex butternut)
1 dl tärnad rättika
10 dl vatten
salt
svartpeppar
strimlad persilja

Serveringsförslag

fröknäcke
färskost eller växtbaserat ostalternativ

För alla

Kontrollera noga innehållet i brödet.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt färskost till mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Näringsvärdet är beräknat utan serveringsförslag.

Gör så här

Tips

Använd de grönsaker och rotfrukter du har hemma, som palsternacka, kålrot, rotselleri eller blomkål.

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 754 KJ / 180 kCal
Fett 7 g
Salt 1 g
Kolhydrater 18 g
Protein 6 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept