Krämig kålsallad med äpple
Krämig kålsallad med äpple är en variant av coleslaw. Salladen består av finstrimlad vitkål, rotselleri, äpple och finriven pepparrrot som blandats med turkisk yoghurt och majonäs. En sallad med lång hållbarhet och många användningsområden och som kan stå färdig i kylskåpet.
Ingredienser
6 portioner
300 g vitkål
200 g rotselleri
1 syrligt äpple
2 msk skalad finriven pepparrot
2 dl turkisk yoghurt
3 msk majonnäs
2 msk vitvinsvinäger
salt
nymalen svartpeppar
För alla
Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut majonnäsen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi528 KJ / 126 kCal
Fett8.5 g
Kolhydrater8.6 g
Protein2.6 g
Kommentar
Salt
Veronika
2023-09-11