Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Krämig kålsallad med äpple

Krämig kålsallad med äpple är en variant av coleslaw. Salladen består av finstrimlad vitkål, rotselleri, äpple och finriven pepparrrot som blandats med turkisk yoghurt och majonäs. En sallad med lång hållbarhet och många användningsområden och som kan stå färdig i kylskåpet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finstrimla vitkål lägg i en bunke och häll över kokande vatten. Låt stå ca 1 minut, häll av i durkslag och skölj i kallt vatten. Låt rinna av ordentligt, lägg eventuellt upp på en ren kökshandduk så blir kålen riktigt torr.
  2. Skala och grovriv rotselleri och syrligt äpple. Blanda det med kål,  skalad finriven pepparrot, turkisk yoghurt och majonnäs. Smaka av med vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
  3. Förvara i kyl. Hållbarhet upp till 3 dagar.

För alla

Rätten är fri från gluten.
Gör laktosfri: använd laktosfri matyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matyoghurten mot Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut majonnäsen.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 300 g vitkål
  • 200 g rotselleri
  • 1 syrligt äpple
  • 2 msk skalad finriven pepparrot
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 3 msk majonnäs
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 528 kJ / 126 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer