Selleripuré med philadelpia och örter | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Selleripuré med philadelpia och örter

Selleripuré med philadelphiaost och örter, ett smarrigt tillbehör till det stekta eller grillade köttet. Rotselleri och potatis är basen i den lena purén som kompletteras med philadelphiaosten och mjölk. Kryddar gör du med gräslök.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala rotselleri och potatis. Skär dem i grova bitar.
  2. Skala vitlöksklyftorna. Koka selleri, potatis och vitlök mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och låt ånga av en stund.
  3. Mosa sönder med en visp. Tillsätt mjölk och lättphiladelphiaost. Blanda luftigt.
  4. Smaka av med salt och peppar. Finhacka gräslöken och vänd ner. Servera som ett spännande mos till falukorv och kassler. Passar även till stekt och grillat kött och fågel.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g rotselleri
  • 700 g potatis
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 dl mjölk
  • 200 g färskost lätt
  • salt och peppar
  • 1 kruka gräslök
Lägg till i inköpslistan