Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ryggbiff med potatis- och jordärtskocksgratäng och svampsky

Ryggbiff med potatis- och jordärtskocksgratäng och svampsky är en lyxig rätt som passar bra på middagsbjudningen. Rätten blir komplett med den fina svampskyn med skogschampinjoner och rödlök.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Gratäng: Skala och skiva potatis och jordärtskockor. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Koka upp grädde och mjölk med de skivade rotfrukterna och vitlök. Krydda med salt och svartpeppar. Häll upp i en ugnssäker form och sätt mitt i ugnen 30-40 minuter eller tills potatisen är mjuk.
  4. Sky: Skala och skär rödlöken i klyftor. Ansa och skiva champinjonerna.
  5. Stek biffarna i matfettet i en het panna, 2-3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar. Lägg upp biffarna på ett fat.
  6. Stek svamp och lök i matfettet i samma panna som biffarna, krydda med salt och peppar. Tillsätt matlagningsvin och kalvfond, koka ihop skyn ett par minuter, red ev. av med lite majsstärkelse utrört med vatten. Lägg i sugarsnaps och koka upp.
  7. Servera biffarna med gratäng och svampsky.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot havre-, soja- eller risersättning. Använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ryggbiffar
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 2 dl frysta sugarsnaps
Potatis- och jordärtskocksgratäng
  • 900 g mjölig potatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g jordärtskockor
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Svampsky
  • 2 rödlökar
  • 250 g skogschampinjoner
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 dl matlagningsvin
  • 2 dl utspädd kalvfond (vatten + kalvfond)
  • ev. majsstärkelse
Lägg till i inköpslistan