Ryggbiff med potatis- och jordärtskocksgratäng och svampsky
Ryggbiff med potatis- och jordärtskocksgratäng och svampsky är en lyxig rätt som passar bra på middagsbjudningen. Rätten blir komplett med den fina svampskyn med skogschampinjoner och rödlök.
Ingredienser
4 portioner
4 ryggbiffar
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
2 dl frysta sugarsnaps
Potatis- och jordärtskocksgratäng
900 g mjölig potatis
2 vitlöksklyftor
400 g jordärtskockor
2 dl grädde
2 dl mjölk
1 1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Svampsky
2 rödlökar
250 g skogschampinjoner
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
1 dl matlagningsvin
2 dl utspädd kalvfond (vatten + kalvfond)
ev. majsstärkelse
För alla
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot havre-, soja- eller risersättning. Använd mjölkfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag gjorde gratängen i små portionsformar och det blev helt underbart gott!
Maja
2014-02-26