Ryggbiff med potatis- och jordärtskocksgratäng och svampsky

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
1
Ryggbiff med potatis- och jordärtskocksgratäng och svampsky

Ryggbiff med potatis- och jordärtskocksgratäng och svampsky är en lyxig rätt som passar bra på middagsbjudningen. Rätten blir komplett med den fina svampskyn med skogschampinjoner och rödlök.

Ryggbiff med potatis- och jordärtskocksgratäng och svampsky

Ingredienser

4 portioner
4   ryggbiffar
2 msk  smör eller margarin
salt och peppar
2 dl  frysta sugarsnaps

Potatis- och jordärtskocksgratäng

900 g  mjölig potatis
2   vitlöksklyftor
400 g  jordärtskockor
2 dl  grädde
2 dl  mjölk
1 1/2 tsk  salt
2 krm  svartpeppar

Svampsky

2   rödlökar
250 g  skogschampinjoner
2 msk  smör eller margarin
salt och peppar
1 dl  matlagningsvin
2 dl  utspädd kalvfond (vatten + kalvfond)
ev. majsstärkelse

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde och mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot havre-, soja- eller risersättning. Använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Jag gjorde gratängen i små portionsformar och det blev helt underbart gott!

Maja

2014-02-26

Testa liknande recept

Ryggbiff i ugn
Betyg 4.3 av 5.
107 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad ryggbiff
Betyg 3.7 av 5.
24 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Citronkyckling med jordärtskocksgratäng
Betyg 3.4 av 5.
22 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Bakad jordärtskockssallad
Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga