Selleripuré

2
0
Selleripuré

Recept på krämig och smakrik selleripuré som passar bra att servera som tillbehör till kött. Du gör purén av bland annat rotselleri, mandelpotatis, schalottenlök, vitlök och crème fraiche. Lyxigt att servera i portionsformar!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Selleripuré

Ingredienser

6 portioner
500 g rotselleri
700 g mandelpotatis
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 - 1 1/2 dl varm mjölk
2 - 2 1/2 msk crème fraiche
1 - 1 1/2 tsk tryffelolja
1/2 tsk salt
olivolja

För alla

Fri från glutan och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till ris-, soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer