Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Selleripuré

Recept på krämig och smakrik selleripuré som passar bra att servera som tillbehör till kött. Du gör purén av bland annat rotselleri, mandelpotatis, schalottenlök, vitlök och crème fraiche. Lyxigt att servera i portionsformar!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala rotselleri och mandelpotatis. Skär rotsellerin i 2-3 cm stora bitar. 
  2. Koka rotsellerin och potatisen mjuk i lättsaltat vatten, ca 20 minuter. 
  3. Skala och finhacka schalottenlök och vitlöksklyfta fint. Stek dem mjuka i olivolja. Häll av vattnet och låt ånga av.
  4. Pressa potatisen och rotsellerin i en potatispress eller mosa grovt med en gaffel. 
  5. Mixa löken, rotsellerin och potatisen slät i en matberedare tillsammans med varm mjölk och crème fraiche. Smaka av med tryffelolja och salt. 
  6. Lägg i 6-8 ugnssäkra portionsformar. Täck med folie. Förbered hit.
  7. Värm ca 10 minuter i 150°C ugn, eller tills purén är genomvarm. Droppa över lite olivolja. Serveras gärna tillsammans med Dubbelmarinerad fläskfilé.

För alla

Fri från glutan och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till ris-, soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 500 g rotselleri
  • 700 g mandelpotatis
  • 2 schalottenlökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/2 dl varm mjölk
  • 2 1/2 msk crème fraiche
  • 1 1/2 tsk tryffelolja
  • 1/2 tsk salt
  • olivolja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?