Selleripuré

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Selleripuré

Recept på krämig och smakrik selleripuré som passar bra att servera som tillbehör till kött. Du gör purén av bland annat rotselleri, mandelpotatis, schalottenlök, vitlök och crème fraiche. Lyxigt att servera i portionsformar!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Selleripuré

Ingredienser

6 portioner
500 g  rotselleri
700 g  mandelpotatis
2   schalottenlökar
1   vitlöksklyfta
2 msk  olivolja
1 - 1 1/2 dl  varm mjölk
2 - 2 1/2 msk  crème fraiche
1 - 1 1/2 tsk  tryffelolja
1/2 tsk  salt
olivolja

För alla

Fri från glutan och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till ris-, soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Potatis- och selleripuré med tryffel
Betyg 4.2 av 5.
27 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotselleripuré
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ryggbiff med rotselleripuré och vitlökssky
Betyg 3.9 av 5.
23 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rostad potatispuré
Betyg 4.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Selleripuré med philadelpia och örter
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Över 60 min att tillaga