Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Russinkyckling

Russinkyckling är ett smakfullt recept som du tillagar snabbt och utan krångligheter. Brynta lårfiléer av kyckling som blandas med en sås av mini fraiche, soja, brun farin, vinäger och ingefära serveras över kokt pasta och toppas med russin.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten enligt förpackningens anvisning.
  2. Bryn kycklinglårfilén runt om i olja tills den fått fin färg.
  3. Blanda mini fraichen med vatten, salt, peppar och gärna brun farin, soja och vinäger samt mald ingefära. Häll blandningen över kycklingen och strö över russinen. Låt puttra under lock ca 10 min.
  4. Brödhjärtan: Ta ut små hjärtan ur formbrödsskivorna. Stek brödhjärtana i olja tills de fått fin färg.
  5. Lägg brödhjärtan på kycklinglårfiléerna och servera med den nykokta pastan och en blandad sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: ersätt pastan med glutenfri pasta. Använd glutenfritt bröd.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mini fraichen mot havre- eller sojabaserad gräddprodukt.

Tips

Tycker du inte om russinen kan de ersättas med frukt i bitar t ex ananas.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex penne
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olja
  • 1 dl vatten
  • 2 dl mini fraiche
  • 1 dl russin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk Brun Farin
  • 1 msk soja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk ingefära
Brödhjärtan
  • 4 skivor formfranska
  • 1 msk olja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2692 kJ / 643 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB