Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Gravad lax med ljummen potatissallad

Gravad lax med ljummen potatissallad, enkelt att göra och visst låter det gott? De kokta potatisskivorna blandar du med en härlig röra av rödlök, senap, vinäger och mini fraiche och vips är potatissalladen klar att serveras med den gravade laxen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i skivor. Koka skivorna mjuka i lättsaltat vatten ca 10 minuter.
  2. Skala och finhacka rödlöken. Smaksätt mini fraichen med senap, vinäger, salt och grovmald svartpeppar.
  3. Låt potatisen rinna av men spara ca 1/2 dl av kokspadet (för 4 port). Blanda ner kokspadet i mini fraichen. Vänd ner potatis och lök i såsen.
  4. Lägg upp laxen på ett serveringsfat.
  5. Servera laxen med potatissalladen, bröd och lättkokta morotsstrimlor.

För alla

Gör mjölkfri: ersätt mini fraichen med 1/2 dl olja blandad med 2 msk vinäger och senap, salt och peppar (för 4 port).

Tips

Blanda gärna ner hackade örter i potatissalladen tex dill, gräslök och dragon.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 potatisar (10 st motsvarar ca 1 kg)
  • 1 1/2 rödlök
  • 2 dl mini fraiche (5%)
  • 3 msk senap
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmald svartpeppar
  • 400 g gravad lax i tunna skivor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2420 kJ / 579 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden