Gravad lax med ljummen potatissallad
Gravad lax med ljummen potatissallad, enkelt att göra och visst låter det gott? De kokta potatisskivorna blandar du med en härlig röra av rödlök, senap, vinäger och mini fraiche och vips är potatissalladen klar att serveras med den gravade laxen.
Ingredienser
4 portioner
10 - 12 potatisar (10 st motsvarar ca 1 kg)
1 - 1 1/2 rödlök
2 dl mini fraiche (5%)
3 msk senap
1 msk vinäger
1 tsk salt
2 krm grovmald svartpeppar
400 g gravad lax i tunna skivor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2543 KJ / 608 kCal
Fett29 g
Salt2.16 g
Kolhydrater50 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jättegott i min smak! Skippade kokspadet och använde vanlig creme fraîche eko.
Fia
2022-06-26Är det ingen som har stuvad potatis till lax Det har våran släkt gjort i generationer
Birgitta
2021-06-26Nja... detta var ingen favorit. Laxen var helt ok, men potatissalladen smakade unket och något sött o sliskigt.... Det blir ej någon repris på detta.
Maria
2007-08-13