Ugnslagad lax med smaker av apelsin och saffran i en len sås på crème fraiche, denna adventslax går inte av för hackor. Laxen serverar du gärna tillsammans med kokta potatisklyftor och gröna bönor.
Gör laktos- och mjölkfri: Ersätt minifrachen med havre- eller sojabaserad gräddprodukt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Bengt
2018-12-26Supergott!
Pia
2018-12-14Jag tänkte göra rätten i helgen. Vad jag undrar skall det verkligen vara 250 grader i 15 min i ugnen. Känns som för hög temperatur. Kan man byta ut apelsinerna mot konserverade mandariner. Kommentarer tidigare ger en känsla att rätten blir besk av apelsinerna
Redaktionen ICAse
2018-12-27Hej Pia! Ja det är hög temperatur men så går det också på bara 15 minuter. Viktigt är att innertemperaturen på laxen är 54°C. Konserverade mandariner är vi tveksamma till. De är väl sötade... Det blir nog väldigt konstigt. Viktigt att se till att skala bort allt vitt på apelsinen. Gärna även filea dem då borde det inte bli beskt. Hälsningar Michelle
Margaretha
2008-11-08Rätten behöver, som tidigare sagts, mer creme fraiche eller någon typ av grädde. Jag 'filéade' apelsinen men tyckte ändå att det blev beskt. Detta är ingen rätt jag kommer att laga igen.