Adventslax

Ugnslagad lax med smaker av apelsin och saffran i en len sås på crème fraiche, denna adventslax går inte av för hackor. Laxen serverar du gärna tillsammans med kokta potatisklyftor och gröna bönor.

Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2197 KJ / 525 kCal
Fett18.3 g
Kommentarer
8 stSå gott! Bytte ut mini fraiche mot vanlig creme fraiche bara.
Caroline
Supergott!
Bengt
Jag tänkte göra rätten i helgen. Vad jag undrar skall det verkligen vara 250 grader i 15 min i ugnen. Känns som för hög temperatur. Kan man byta ut apelsinerna mot konserverade mandariner. Kommentarer tidigare ger en känsla att rätten blir besk av apelsinerna
Pia
Hej Pia! Ja det är hög temperatur men så går det också på bara 15 minuter. Viktigt är att innertemperaturen på laxen är 54°C. Konserverade mandariner är vi tveksamma till. De är väl sötade... Det blir nog väldigt konstigt. Viktigt att se till att skala bort allt vitt på apelsinen. Gärna även filea dem då borde det inte bli beskt. Hälsningar Michelle
ICA-köket
Rätten behöver, som tidigare sagts, mer creme fraiche eller någon typ av grädde. Jag 'filéade' apelsinen men tyckte ändå att det blev beskt. Detta är ingen rätt jag kommer att laga igen.
Margaretha
Rätten blir söt och god om man är noga med att få bort hinnor och allt det vita från apelsinerna. Jag använde vanlig cremefaiche och drygade ut den med mellangrädde. Kommer absolut laga rätten igen.
Malin
Jag tycker inte om lax hur dom än tillagas,men det finns ju dom som gör det.Smaken är ju som baken säger man ju!
Madeléne
Håller med föregående talare; apelsinen blev besk - speciellt då jag micrade upp den som lunchlåda. Jag tyckte det var för lite creme fraiche så jag blandade den med vispgrädde!! (och jag tog inte mini fraiche!...)
Airi
Apelsinen blev besk, trodde den skulle vara söt. Då hade det varit jättegott, men det blev en besvikelse!
Annika