Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Rödbets- och potatissallad med matjessill

Rödbets- och potatissallad med matjessill är en lättare middag med stor smak. Potatisen, som du varvar med en röra på rödbetor och mini fraiche, får på toppen fördelat bitar av sill innan du serverar allt med lite knaprigt knäckebröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i skivor. Koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Skala och finhacka löken.
  2. Mixa rödbetorna med minifraichen och smaka av med salt och peppar.
  3. Låt potatisen rinna av och varva den med lök och rödbetsröra på ett fat. Låt sillen rinna av och fördela den ovanpå potatisen.
  4. Servera med knäckebröd och bjud på melonklyftor som dessert.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet.
Gör glutenfri: servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: byt ut minifraichen mot sojabaserad färskost utrörd i lite kallt vatten.

Tips

Tycker inte alla i familjen om matjessill kan potatissalladen serveras till fiskpinnar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 12 potatisar (10 st motsvarar ca 1 kg)
  • 2 rödlökar
  • 2 inlagda rödbetor
  • 1 dl mini fraiche
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 2 burkar matjessill i bitar (à 200 g)
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2297 kJ / 549 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden