Bruschetta med svamp och serranoskinka

Gillar du italienskt bör du testa bruschetta med svamp och Serranoskinka. Perfekt som förrätt eller aptitretare! Blandningen av kantareller, champinjoner, fikon, färskost och skinka ovanpå det vita brödet kommer få det att vattnas i munnen.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2002

Ingredienser
4 portioner
150 g trattkantareller eller champinjoner eller hälften av var
smör att steka i
2 - 3 färska fikon
ca 1 msk brun farin
salt och peppar
4 skivor formfranska
8 skivor serranoskinka eller parmaskinka
4 msk färskost
rucolasallad
För alla
Rätten innehåller gluten och mjölk, även ägg kan förekomma.
Gör ägg- och glutenfri: Välj äggfritt bröd till äggallergiker och glutenfritt till den som har celiaki.
Gör mjölkfr: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Använd färskost baserad på soja, t ex Beneviva, och välj bröd utan mjölk.
Gör så här
Tips
Såstips!
Koka ihop 1 dl balsamvinäger med 1 1/2 msk mörk sirap i 5-10 minuter. Det blir en sötsyrlig koncentrerad sås som ger ytterligare spännande smak till bruschettan (för 4 port).
Koka ihop 1 dl balsamvinäger med 1 1/2 msk mörk sirap i 5-10 minuter. Det blir en sötsyrlig koncentrerad sås som ger ytterligare spännande smak till bruschettan (för 4 port).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Funderade länge :) på vad 11/2 är för mått. Kom sen på att ni menar nog 1 1/2 matsked. Under tips Med vänlig hälsning, Peter
Peter
2022-12-22Hej Peter! Tack för att du uppmärksammade det för oss. ❤ Det var ett mellanslag som saknades där, vi har nu lagt dit det. Hoppas att det är tydligare nu. Hälsningar Elina
Redaktionen
2022-12-22Toppa gärna garneringen med fint skurna rödlöksringar som legat i iskallt vatten 5-10 minuter och fått rinna av ordentligt. Vi hade även valnötter allra längst upp på bruschettan! Såsen är absolut nödvändig och pricken över i. Jättegott!
Annica
2006-05-06