Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Bruschetta med svamp och serranoskinka

Gillar du italienskt bör du testa bruschetta med svamp och Serranoskinka. Perfekt som förrätt eller aptitretare! Blandningen av kantareller, champinjoner, fikon, färskost och skinka ovanpå det vita brödet kommer få det att vattnas i munnen.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C, "grill".
  2. Stek svampen i smör. Salta och peppra.
  3. Skär fikonen i klyftor/halvor. Strö farin på snittytan och sätt in i ugnen några sekunder.
  4. Grilla bröden på båda sidor i ugnen, eller smörstek dem. Bre färskosten på bröden. Lägg på skinka och svamp. Garnera med fikon och rucolasallad.

För alla

Rätten innehåller gluten och mjölk, även ägg kan förekomma.
Gör ägg- och glutenfri: Välj äggfritt bröd till äggallergiker och glutenfritt till den som har celiaki.
Gör mjölkfr: använd mjölkfritt margarin eller olja i stället för smör. Använd färskost baserad på soja, t ex Beneviva, och välj bröd utan mjölk.

Tips

Såstips!
Koka ihop 1 dl balsamvinäger med 11/2 msk mörk sirap i 5-10 minuter. Det blir en sötsyrlig koncentrerad sås som ger ytterligare spännande smak till bruschettan (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 150 g trattkantareller eller champinjoner eller hälften av var
  • smör att steka i
  • 3 färska fikon
  • ca 1 msk Brun Farin
  • salt och peppar
  • 4 skivor formfranska
  • 8 skivor serranoskinka eller parmaskinka
  • 4 msk färskost
  • ruccolasallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?