Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Russinkyckling med pasta

Kycklinglårfilé är billigare än kycklingfilé och mycket saftigare. Passar utmärkt till pasta. Mini fraiche, spiskummin och russin ger rätten en exotisk smak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt förpackningens anvisning.
  2. Bryn kycklinglårfilén runt om i oljan tills den fått fin färg. Lägg i den skivade löken och fräs tillsammans med kycklingen.
  3. Blanda mini fraichen med vatten och kryddorna.
  4. Häll blandningen över kycklingen och strö över russinen.
  5. Låt puttra under lock ca 15 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomkokt, dvs att köttsaften är klar utan rosa inslag.
  6. Till servering: Servera med den nykokta pastan, en blandad sallad och brödhjärtan av formfranska.

För alla

Rätten innehåller gluten, ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri:Välj glutenfri pasta och ett glutenfritt bröd.
Gör äggfri: Välj äggfri pasta.
Gör laktos- och mjölkproteinfri: Mini fraichen byts ut till havre- eller sojabaserad gräddprodukt om du inte tål mjölk eller laktos. Anpassa brödet och använd bröd som du tål.

Tips

Tycker du inte om russin kan de de ersättas med frukt i bitar, t ex ananas.

Gröna tipset: Byt ut kycklingen mot quornbitar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta t ex penne
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 1 msk olja
  • 1 rödlök
  • 2 dl mini fraiche
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 1 dl russin
Till servering
  • blandad sallad
  • formfranska
Lägg till i inköpslistan