Ruccolasoppa med parmesan och ägghalvor
En grön och god soppa fulladdad med vitaminer och antioxidanter. Du gör den snabbt och enkelt genom att först steka ingredienserna och sedan mixa dem med en vanlig stavmixer. Servera med riven parmesan, kokta ägghalvor och en bit färskt bröd.
Ingredienser
4 portioner
4 ägg
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 1/2 msk vitvinsvinäger
65 g babyspenat
65 g rucola
2 dl crème fraiche
salt
peppar
Till servering
1 dl riven parmesan
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1812 KJ / 433 kCal
Fett31 g
Salt2.35 g
Kolhydrater19 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Anna-Karin nedan gjorde helt rätt och förändrade receptet i grunden så att det blev en helt annan soppa. Den smakar annars bara vatten buljong och vinäger, krävs mycket labbande för att den ska bli ätbar. Ta ner receptet innan någon skadar smaklökarna!
Jacob
2023-11-27Jag testade att ha i två små potatisar, en palsternacka och 1/2 förpackning stora vita bönor som jag mixade tillsammans med spenaten/rucolan. Struntade i vinägern men hade lite citron och timjan i. Blev sjukt gott!
Anna karin
2023-02-03Sämsta receptet jag varit med om. Smakade ingenting, fick försöka rädda den med massa kokosgrädde, massa fond och till slut massa mer spenat och vispgrädde. Gick då att äta men slängde hur mkt som helst.
Stina
2022-05-24