Persiljerotssoppa med spenat och ägghalva
![Persiljerotssoppa med spenat och ägghalva](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_243687/cf_259/persiljerotssoppa_med_spenat_och_agghalva_.jpg)
Värmande soppa som du gör av de smakrika persiljerötterna och purjolök. Den härligt gröna färgen kommer från bladspenat och precis lagom krämig blir soppan av vispgrädden.
![Persiljerotssoppa med spenat och ägghalva](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_243687/cf_259/persiljerotssoppa_med_spenat_och_agghalva_.jpg)
Ingredienser
4 portioner
500 g persiljerötter
1 purjolök (à ca 300 g)
1 tsk olja
ca 10 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
65 g babyspenat
salt
peppar
4 ägg
Till servering
bröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Näringsvärdet är beräknat utan bröd till servering.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2132 KJ / 510 kCal
Fett39 g
Salt3 g
Kolhydrater24 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Bytte ut persiljeroten mot palsternacka eftersom det inte fanns i affären. Blev så sjukt gott! Slängde även i en massa örter och lite gröna linser.
Anna karin
2023-08-09