Persiljerotssoppa med spenat och ägghalva

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
1Klimatsmart
Persiljerotssoppa med spenat och ägghalva

Värmande soppa som du gör av de smakrika persiljerötterna och purjolök. Den härligt gröna färgen kommer från bladspenat och precis lagom krämig blir soppan av vispgrädden.

Persiljerotssoppa med spenat och ägghalva

Ingredienser

4 portioner
500 g persiljerötter
1 purjolök (à ca 300 g)
1 tsk olja
ca 10 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
65 g babyspenat
salt
peppar
4 ägg

Till servering

bröd

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat

Kommentar

Bytte ut persiljeroten mot palsternacka eftersom det inte fanns i affären. Blev så sjukt gott! Slängde även i en massa örter och lite gröna linser.

Anna karin

2023-08-09

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat utan bröd till servering.
Energi2132 KJ / 510 kCal
Fett39 g
Salt3 g
Kolhydrater24 g
Protein14 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ruccolasoppa med parmesan och ägghalvor
Betyg 3.1 av 5.
158 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kikärtssoppa med spenat och fattiga riddare
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pocherat ägg med rökt lax och bladspenat
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pigg spenatsoppa med ägghalvor
Betyg 3.3 av 5.
55 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grönans spenatsoppa med ägghalvor
Betyg 3.7 av 5.
27 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga