Persiljerotssoppa med spenat och ägghalva
Värmande soppa som du gör av de smakrika persiljerötterna och purjolök. Den härligt gröna färgen kommer från bladspenat och precis lagom krämig blir soppan av vispgrädden.
Ingredienser
4 portioner
500 g persiljerötter
1 purjolök (à ca 300 g)
1 tsk olja
ca 10 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärningar eller fond)
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
65 g babyspenat
salt
peppar
4 ägg
Till servering
bröd
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen och brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt grädde och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: uteslut äggen.
Näringsvärdet är beräknat utan bröd till servering.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2132 KJ / 510 kCal
Fett39 g
Salt3 g
Kolhydrater24 g
Protein14 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Bytte ut persiljeroten mot palsternacka eftersom det inte fanns i affären. Blev så sjukt gott! Slängde även i en massa örter och lite gröna linser.
Anna karin
2023-08-09