Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Pocherat ägg med rökt lax och bladspenat

Bjud på detta pocherade ägg med rökt lax och bladspenat till förrätt eller kanske som ett lyxigare mellanmål. Den gröna spenaten och den rökta, rosa laxen är ett vackert blickfång på tallriken. Toppa med ägget och duka fram med bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp vatten, salt och ättiksprit i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda.
  2. Knäck äggen, ett i taget, i en kopp och häll sedan försiktigt ner dem i det sjudande vattnet. Låt äggen rinna av på hushållspapper.
  3. Fräs babyspenat och vitlök hastigt i lite olivolja. Fördela spenat och laxskivorna på tallrikar. Toppa med ägg. Servera med rostat bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 liter vatten
  • 2 tsk salt
  • 3 msk ättiksprit
  • 4 ägg
  • 200 g babyspenat
  • 1 msk finhackad vitlök
  • 200 g rökt lax i skivor
  • rostat bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1087 kJ / 260 kCal
Läs mer om näringsvärden