Rotsellerisoppa med hasselnötspizza

2
2
Rotsellerisoppa med hasselnötspizza

En mustig och smakrik soppa som får dela scen med en surdegspizza med bland annat rostade hasselnötter, smetana, fikon och timjan. Hur gått låter inte detta? Genirätt!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021

Rotsellerisoppa med hasselnötspizza

Ingredienser

4 portioner

Soppa

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 bakpotatis
ca 400 g rotselleri
1 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
salt
peppar

Pizza

400 g surdegspizzadeg
1 dl smetana
1 1/2 dl riven ost
2 gula lökar
1/2 kruka timjan
2 msk olja
4 färska fikon
1 1/2 dl rostade hasselnötter
65 g rucola

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.



Gör så här

Tips

Det går bra att ersätta fikon med t ex tomater.

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Helena

2021-12-21

Blir fler gånger! Både soppa och pizza var goda.

Sara

2021-12-21

Supergott! Men skulle varit fikon till pizzan, tomat var inte gott.

Näringsvärde per portion

Energi 3761 KJ / 896 kCal
Fett 55 g
Salt 3 g
Kolhydrater 72 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden