Rotsellerisoppa med hasselnötspizza
En mustig och smakrik soppa som får dela scen med en surdegspizza med bland annat rostade hasselnötter, smetana, fikon och timjan. Hur gått låter inte detta? Genirätt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 51 2021
Ingredienser
4 portioner
Soppa
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 bakpotatis
ca 400 g rotselleri
1 msk olja
2 1/2 dl matlagningsgrädde
10 dl grönsaksbuljong (vatten och tärningar eller fond)
salt
peppar
Pizza
400 g surdegspizzadeg
1 dl smetana
1 1/2 dl riven ost
2 gula lökar
1/2 kruka timjan
2 msk olja
4 färska fikon
1 1/2 dl rostade hasselnötter
65 g rucola
För alla
Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pizzadeg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av grädde och smetana.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och smetana mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Tips
Det går bra att ersätta fikon med t ex tomater.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3761 KJ / 896 kCal
Fett55 g
Salt3 g
Kolhydrater72 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Blir fler gånger! Både soppa och pizza var goda.
Helena
2021-12-21Supergott! Men skulle varit fikon till pizzan, tomat var inte gott.
Sara
2021-12-21