Frukt- och nötbröd med fikon och aprikos

20
2
Frukt- och nötbröd med fikon och aprikos

Ett saftigt och gott frukt- och nötbröd som passar perfekt till lagrade ostar. Brödet är dessutom busenkelt att baka. Även om det är frestande att smaka på det ugnsvarma brödet, rekommenderar vi att du väntar då det är lättare att skiva upp efter en natts vila.

Skriv ut
Frukt- och nötbröd med fikon och aprikos

Ingredienser

1 bröd
3 dl
kallt vatten
2 tsk
färsk jäst (2 tsk motsvarar 10 g)
200 g
torkade fikon
200 g
torkade aprikoser
2 dl
torkade tranbär (2 dl motsvarar ca 100 g)
2 dl
hasselnötter (2 dl motsvarar ca 120 g)
2 dl
valnötter (2 dl motsvarar ca 100 g)
2 dl
sötmandel (2 dl motsvarar ca 130 g)
1 tsk
salt
ca 6 dl
vetemjöl special (6 dl motsvarar ca 360 g)

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.

Näringsvärdet är per brödskiva.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

20

Kommentarer

Irene

2018-12-13

Gott

Lars-åke

2017-01-02

Verkar vara i min smak. Skall prova i det närmaste.

Näringsvärde per portion

Energi 782 KJ / 187 kCal
Fett 8.6 g
Salt 0.29 g
Kolhydrater 21.2 g
Protein 4.3 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept