Frukt- och nötbröd med fikon och aprikos
Ett saftigt och gott frukt- och nötbröd som passar perfekt till lagrade ostar. Brödet är dessutom busenkelt att baka. Även om det är frestande att smaka på det ugnsvarma brödet, rekommenderar vi att du väntar då det är lättare att skiva upp efter en natts vila.
Ingredienser
1 bröd
3 dl kallt vatten
2 tsk färsk jäst (2 tsk motsvarar 10 g)
200 g torkade fikon
200 g torkade aprikoser
2 dl torkade tranbär (2 dl motsvarar ca 100 g)
2 dl hasselnötter (2 dl motsvarar ca 120 g)
2 dl valnötter (2 dl motsvarar ca 100 g)
2 dl sötmandel (2 dl motsvarar ca 130 g)
1 tsk salt
ca 6 dl vetemjöl special (6 dl motsvarar ca 360 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är per brödskiva.
Energi782 KJ / 187 kCal
Fett8.6 g
Salt0.29 g
Kolhydrater21.2 g
Protein4.3 g
Kommentarer
Gott
Irene
2018-12-13Verkar vara i min smak. Skall prova i det närmaste.
Lars-åke
2017-01-02