No bake cheesecake med apelsin, fikon och nötter
Bjud på en läcker cheesecake med smak av pepparkaka. Fungerar lika bra som efterrätt som till en festlig julfika. Dekorera din cheesecake med apelsinfiléer, fikonklyftor, rostade nötter och myntablad.
Ingredienser
12 portioner
Botten
75 g smör
75 g pepparkakor (75 g motsvarar ca 15 st)
75 g digestivekex (75 g motsvarar ca 5 st)
Fyllning
2 dl syrad grädde (30 %)
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
400 g färskost av cream cheese-typ (23 %)
Topping
2 dl blandade nötter (t ex valnötter, hasselnötter, pecanötter och pistagenötter)
1 apelsin
3 färska fikon
3 msk flytande honung
1/2 kruka mynta (till garnering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1514 KJ / 362 kCal
Fett27 g
Salt0.5 g
Kolhydrater25 g
Protein5 g
Kommentarer
Vacker och mycket god efterrätt.
Ulla
2021-12-13Fantastiskt gott. I brist på färska fikon, tog jag torkade och strimlade. Blev utmärkt det också.
Ingrid
2020-12-13