No bake cheesecake med apelsin, fikon och nötter

7
1
No bake cheesecake med apelsin, fikon och nötter

Bjud på en läcker cheesecake med smak av pepparkaka. Fungerar lika bra som efterrätt som till en festlig julfika. Dekorera din cheesecake med apelsinfiléer, fikonklyftor, rostade nötter och myntablad.

Skriv ut
No bake cheesecake med apelsin, fikon och nötter

Ingredienser

12 portioner

Botten

75 g
smör
75 g
pepparkakor (75 g motsvarar ca 15 st)
75 g
digestivekex (75 g motsvarar ca 5 st)

Fyllning

2 dl
syrad grädde (30 %)
1 dl
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
400 g
färskost av cream cheese-typ (23 %)

Topping

2 dl
blandade nötter (t ex valnötter, hasselnötter, pecanötter och pistagenötter)
1
apelsin
3
färska fikon
3 msk
flytande honung
1/2
kruka mynta (till garnering)

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av pepparkakor och digestivekex.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Ingrid

2020-12-13

Fantastiskt gott. I brist på färska fikon, tog jag torkade och strimlade. Blev utmärkt det också.

Näringsvärde per portion

Energi 1514 KJ / 362 kCal
Fett 27 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 25 g
Protein 5 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept