Hoppa till sidans innehåll
ÖVER 60 MIN | Medel

No bake cheesecake med apelsin, fikon och nötter

Bjud på en läcker cheesecake med smak av pepparkaka. Fungerar lika bra som efterrätt som till en festlig julfika. Dekorera din cheesecake med apelsinfiléer, fikonklyftor, rostade nötter och myntablad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Botten: Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 bitar).
  2. Smält smöret.
  3. Mixa pepparkakor och digestive i en matberedare till smulor. Tillsätt smöret och mixa till en jämn massa. Tryck ut massan i botten på formen. Ställ in formen i kylen.
  4. Fyllning: Vispa den syrade grädden.
  5. Vispa socker, vaniljsocker och färskost i en annan bunke tills det är tjockt. Vänd försiktigt ner grädden i färskostblandningen.
  6. Bred ut färskostsmeten i formen. Ställ formen i frysen minst 2 timmar.
  7. Topping: Rosta nötterna i en torr stekpanna.
  8. Skala apelsinen med en kniv och skär ut hinnfria filéer
  9. Dela fikonen i klyftor. 
  10. Ta ut cheesekcaken från frysen och ställ den i kylen ca 1 ½ timme innan den serveras. 
  11. Garnera cheesecaken med apelsinfileér, fikonklyftor, rostade nötter, ringla över honungen och toppa med myntablad.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria produkter av pepparkakor och digestivekex.

Recept i samarbete med Arla.

Ingredienser

Portioner: 12
Botten
  • 75 g smör
  • 75 g pepparkakor (75 g motsvarar ca 15 st)
  • 75 g digestivekex (75 g motsvarar ca 5 st)
Fyllning
  • 2 dl syrad grädde (30 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 400 g färskost av cream cheese-typ (23 %)
Topping
  • 2 dl blandade nötter (t ex valnötter, hasselnötter, pecanötter och pistagenötter)
  • 1 apelsin
  • 3 färska fikon
  • 3 msk flytande honung
  • 1/2 kruka mynta (till garnering)

Näringsvärde
Per portion

Energi 1514 kJ / 362 kCal

ICA återkallar ICA panerade Nuggets av griskött, och ICA panerad schnitzel av griskött Läs mer