Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fikon och apelsin i madeira

Recept på en fantastisk smakfylld efterrätt av fikon och apelsin i madeira. Du gör den enkelt av bland annat apelsin, fikon, socker, madeiravin, vaniljglass och citronmeliss. Desserten passar perfekt till jul.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka vatten och socker några minuter. Ta det från plattan och häll i madeiravinet.
  2. Skala apelsinerna med en vass kniv. Skär klyftorna hinnfria. Skär fikonen i klyftor.
  3. Lägg frukten i en skål och häll över den varma lagen. Låt det stå i minst 30 minuter.
  4. Servera med glass. Garnera med citronmeliss.

För alla

Innehåller inte gluten, mjölk eller ägg, under förutsättning att man väljer tillbehör som passar.
Gör mjölkfritt: bjud mjölkfri glass från t ex Oatly.
Gör äggfritt: välj äggfri glass eller servera vispad grädde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 apelsiner
  • 3 färska fikon
  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 dl madeiravin
  • 1/2 l vaniljglass
  • citronmeliss
Lägg till i inköpslistan