Fikon och apelsin i madeira

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Fikon och apelsin i madeira

Recept på en fantastisk smakfylld efterrätt av fikon och apelsin i madeira. Du gör den enkelt av bland annat apelsin, fikon, socker, madeiravin, vaniljglass och citronmeliss. Desserten passar perfekt till jul.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003

Fikon och apelsin i madeira

Ingredienser

4 portioner
3   apelsiner
3   färska fikon
1 dl  vatten
1/2 dl  strösocker
1 dl  madeiravin
1/2 l  vaniljglass
citronmeliss

För alla

Innehåller inte gluten, mjölk eller ägg, under förutsättning att man väljer tillbehör som passar.
Gör mjölkfritt: bjud mjölkfri glass från t ex Oatly.
Gör äggfritt: välj äggfri glass eller servera vispad grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Fruktkaka med torkade fikon
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fruktsallad med saffransmascarpone
Betyg 3.2 av 5.
32 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Chèvrerulle med fikon
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkaksbakelse med ädelost och fikon
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Vita fikonbollar
Betyg 3.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga