Fikon och apelsin i madeira

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
0
Fikon och apelsin i madeira

Recept på en fantastisk smakfylld efterrätt av fikon och apelsin i madeira. Du gör den enkelt av bland annat apelsin, fikon, socker, madeiravin, vaniljglass och citronmeliss. Desserten passar perfekt till jul.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003

Fikon och apelsin i madeira

Ingredienser

4 portioner
3   apelsiner
3   färska fikon
1 dl  vatten
1/2 dl  strösocker
1 dl  madeiravin
1/2 l  vaniljglass
citronmeliss

För alla

Innehåller inte gluten, mjölk eller ägg, under förutsättning att man väljer tillbehör som passar.
Gör mjölkfritt: bjud mjölkfri glass från t ex Oatly.
Gör äggfritt: välj äggfri glass eller servera vispad grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Grillad croissant med prosciutto, cheddar och fikon
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chèvrerulle med fikon
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparkaksbakelse med ädelost och fikon
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Osttallrik med fikon- och glöggmarmelad
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Vita fikonbollar
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga