Rotsellerisoppa med bacon och champinjon

Len grönsakssoppa toppad med bacon- och champinjonfräs.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2012

Ingredienser
4 portioner
300 g minibaguetter
1 gul lök
ca 800 g rotselleri
2 msk smör eller margarin
9 dl vatten
3 msk kycklingfond eller buljongtärningar (3 msk fond motsvarar 2 tärningar)
140 g bacon
250 g champinjoner
1 dl matlagningsgrädde
2 tsk vitvinsvinäger
salt
peppar
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2099 KJ / 498 kCal
Fett20.3 g
Kolhydrater56.9 g
Protein17.6 g
Kommentarer
4 stEn favoritsoppa! Mycket god i sin krämigare, men minibaguetterna ska jag byta till ett annat bröd som smakar något.
Yvonne
Jättegod och enkel att göra.
Björn
För den som gillar rotselleri, UNDERBAR!!! Bara helt underbar för den är så enkel!!
Katarina