Kyckling med potatis- och rotsellerimos
Ljuvlig ugnsbakad kyckling med smak av lagrad ost och dijonsenap i en härlig sås av grädde och kycklingfond. Till din kyckling serverar du ett grovt mos av potatis, rotselleri och hackad persilja. Smaklig måltid.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009
Ingredienser
4 portioner
600 g fryst kycklingfilé
500 g potatis
500 g rotselleri
100 g lagrad ost
2 msk dijonsenap
3 dl grädde
2 dl vatten
1 msk konc kycklingfond
majsstärkelse (Maizena)
1 dl varm mjölk
2 msk smör
2 msk fryst, hackad persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag ställer mig tveksam till Anders kommentar Mera spännande med grundreceptet
Lennart
2024-01-02Bytte fryst kycklingfilé mot färsk, lagrad ost mot hackad lättstekt bacon, ugn mot stekpanna, skippade kycklingfonden samt lade till muskotnöt i moset, gott!
Anders
2021-05-06Gott mos och mycket god sås. Använde Skånsk senap då dijonen var slut. Gott var det iallafall!
Anette
2021-02-02