Kyckling med potatis- och rotsellerimos

Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat
7
Kyckling med potatis- och rotsellerimos

Ljuvlig ugnsbakad kyckling med smak av lagrad ost och dijonsenap i en härlig sås av grädde och kycklingfond. Till din kyckling serverar du ett grovt mos av potatis, rotselleri och hackad persilja. Smaklig måltid.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Kyckling med potatis- och rotsellerimos

Ingredienser

4 portioner
600 g  fryst kycklingfilé
500 g  potatis
500 g  rotselleri
100 g  lagrad ost
2 msk  dijonsenap
3 dl  grädde
2 dl  vatten
1 msk  konc kycklingfond
majsstärkelse (Maizena)
1 dl  varm mjölk
2 msk  smör
2 msk  fryst, hackad persilja

För alla

Fri från gluten. Fri från ägg, men kontrollera innehållet i fonden. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Jag ställer mig tveksam till Anders kommentar Mera spännande med grundreceptet

Lennart

2024-01-02

Bytte fryst kycklingfilé mot färsk, lagrad ost mot hackad lättstekt bacon, ugn mot stekpanna, skippade kycklingfonden samt lade till muskotnöt i moset, gott!

Anders

2021-05-06

Gott mos och mycket god sås. Använde Skånsk senap då dijonen var slut. Gott var det iallafall!

Anette

2021-02-02

Testa liknande recept

Rotfruktsmos med persilja
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tortellini med grillad paprika
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sellerimos med kassler och svamp
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktsmos
Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Rotfruktsstomp
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Viltwok med rotsaker
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga