Kyckling med potatis- och rotsellerimos

13
6
Kyckling med potatis- och rotsellerimos

Ljuvlig ugnsbakad kyckling med smak av lagrad ost och dijonsenap i en härlig sås av grädde och kycklingfond. Till din kyckling serverar du ett grovt mos av potatis, rotselleri och hackad persilja. Smaklig måltid.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2009

Kyckling med potatis- och rotsellerimos

Ingredienser

4 portioner
600 g fryst kycklingfilé
500 g potatis
500 g rotselleri
100 g lagrad ost
2 msk dijonsenap
3 dl grädde
2 dl vatten
1 msk konc kycklingfond
majsstärkelse (Maizena)
1 dl varm mjölk
2 msk smör
2 msk fryst, hackad persilja

För alla

Fri från gluten. Fri från ägg, men kontrollera innehållet i fonden. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Anders

2021-05-06

Bytte fryst kycklingfilé mot färsk, lagrad ost mot hackad lättstekt bacon, ugn mot stekpanna, skippade kycklingfonden samt lade till muskotnöt i moset, gott!

Anette

2021-02-02

Gott mos och mycket god sås. Använde Skånsk senap då dijonen var slut. Gott var det iallafall!

Emma

2010-11-29

Godare än jag trodde :)