Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kyckling med potatis- och rotsellerimos

Ljuvlig ugnsbakad kyckling med smak av lagrad ost och dijonsenap i en härlig sås av grädde och kycklingfond. Till din kyckling serverar du ett grovt mos av potatis, rotselleri och hackad persilja. Smaklig måltid.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina fryst kycklingfilé.
  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Skala och skär potatis och rotselleri i 2-3 cm stora bitar. Koka mjuka i lättsaltat vatten, ca 15 minuter.
  4. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Riv lagrad ost och blanda med dijonsenap. Bre krämen på kycklingen.
  5. Blanda grädde, vatten, konc kycklingfond, grovmalen svartpeppar och salt. Häll i formen och tillaga i ugnen ca 30 minuter.
  6. Häll ev av såsen och red med majsstärkelse. Häll av potatiskoket, tillsätt varm mjölk, smör, salt och peppar. Mosa till ett grovt mos och blanda i fryst, hackad persilja och servera till kycklingen.

För alla

Fri från gluten. Fri från ägg, men kontrollera innehållet i fonden. Innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g fryst kycklingfilé
  • 500 g potatis
  • 500 g rotselleri
  • 100 g lagrad ost
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 dl grädde
  • 2 dl vatten
  • 1 msk konc kycklingfond
  • majsstärkelse (Maizena)
  • 1 dl varm mjölk
  • 2 msk smör
  • 2 msk fryst, hackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?